Uleiul de tărâțe de orez. 10 beneficii pentru sănătate, utilizări și efecte secundare

ulei de tarate de orez

Uleiul de tărâțe de orez

Uleiul de tărâțe de orez este utilizat, însă destul de rar. Insă știați care sunt beneficiile oferite de acesta organismului nostru?

Aflați în rândurile următoare, care sunt beneficiile oferite organismului de către uleiul de tărâțe de orez.

 

Care sunt beneficiile uleiului de tărâțe de orez

Uleiul de tărâțe de orez stimulează sănătatea inimii

Unul dintre beneficiile oferite organismului nostru de către uleiul de tărâțe de orez este reprezentat de faptul că poate stimula sănătatea inimii, fiind și cunoscut ca un ulei foarte prietenos atunci când vine vorba despre inimă, iar în același timp acesta poate scădea și nivelul colesterolului, aspect confirmat si de către Healthline,

dat fiind faptul că deține niveluri optime de orizanol. Acesta este un antioxidant care poate reduce absorbția colesterolului și crește totodată eliminarea acestuia. În plus, de menționat este și faptul că în acest ulei regăsim o bună combinație de grăsimi mononesaturate, polinesaturate și saturate.

Citește și: Rostopasca și beneficiile sale- De ce ar trebui să o utilizezi

Uleiul de tărâțe de orez[Sursa foto: freepik]

Citește și: Este uleiul de trufe cu adevărat sănătos? 7 beneficii semnificative ale acestuia

Poate fi benefic pentru diabetici

In cazul în care vă aflați printre persoanele care suferă de diabet, aflați că uleiul de tărâțe de orez aduce beneficii și în acest caz, dat fiind faptul că în urma unui studiu realizat s-a constatat faptul că un consum zilnic de 18 ml dintr-un astfel de ulei, timp de o lună de zile poate scădea concentrația totală de colesterol seric, dar și de colesterol rău.

Uleiul de tărâțe de orez[Sursa foto: freepik]

Ajută la pierderea în greutate

Se poate întâmpla ca la un moment dat să ne dorim să pierdem în greutate, iar în acel moment ar trebui să includem mai des în dieta noastră uleiul de tărâțe de orez, care pe lângă faptul că deține capacitatea de a reduce nivelul colesterolului, poate ajuta în același timp și la pierderea în greutate.

Acest aspect este datorat nivelului ridicat de antioxidanți naturali regăsiți în acest ulei, care pot stimula metabolismul și contribui totodată la o pierdere sănătoasă în greutate.

Uleiul de tărâțe de orez[Sursa foto: freepik]

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Tratează petele întunecate

In cazul în care vă confruntați cu pete întunecate apărute pe piele, aflați că uleiul de tărâțe de orez se poate utiliza și local, pentru a avea parte de beneficiile sale în acest fel.

Uleiul poate uniformiza nuanța pielii și reduce totodată aceste pete întunecate, ajutând chiar și la tratarea umflăturilor aflate în jurul ochilor.

Uleiul de tărâțe de orez[Sursa foto: freepik]

Ajută la tratarea eczemelor

De asemenea, persoanele care se confruntă cu eczeme pot avea și ele parte de proprietățile hidratante ale unui ulei de tărâțe de orez, care poate ajuta în același timp și la tratarea pielii uscate, dar și la această problemă întâmpinată cu eczemele.

Printre alte afecțiuni ale pielii care pot fi tratate cu acest ulei, se află și dermatita, rozaceea și chiar erupțiile cutanate.

Uleiul de tărâțe de orez[Sursa foto: freepik]

Tratează acneea

Dacă tot a venit vorba despre tratarea anumitor aspecte legate de piele, trebuie menționată și acneea, cea care se poate trata utilizând acest ulei de tărâțe de orez, dat fiind faptul că regăsim în compoziția sa acizi oleici și linoleici, într-un mod echilibrat, ceea ce poate ajuta la tratarea aceste probleme întâmpinate pe ten. În momentul în care pielea este predispusă la acnee,

se află în deficit de acid linoleic, ceea ce înseamnă că îi vom furniza doza necesară. Pe lângă acest aspect, regăsim în ulei și acid palmitic, care este cunoscut ca un acid gras esențial pentru o piele sănătoasă.

Uleiul de tărâțe de orez[Sursa foto: freepik]

Ajută la întârzierea îmbătrânirii

Așa cum uleiul de tărâțe de orez ne poate ajuta în diverse aspecte legate de piele, exact așa ne poate ajuta și la întârzierea semnelor de îmbătrânire, dat fiind faptul că regăsim în compoziția sa prezența squalenului, care poate întări pielea și îmbunătății totodată sănătatea acesteia. Cu alte cuvinte, acest ulei poate încetini formarea ridurilor și întârzia totodată îmbătrânirea pielii, având o acțiune naturală de hidratare.

ulei de tarate de orez pentru piele
Uleiul de tărâțe de orez[Sursa foto: freepik]

Stimulează creșterea părului

Uleiul de tărâțe de orez poate deține beneficii și în ceea ce privește creșterea părului, tot datorită conținutului său de inozitol, compusul de carbohidrați care previne mătreața și reduce totodată vârfurile despicate. În plus, regăsim în acest ulei și acizi grași omega-3, dar și omega-6 care poate ajuta la prevenirea albirii premature a părului.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

ulei de tarate de orez pentru sanatate
Uleiul de tărâțe de orez[Sursa foto: freepik]

Poate stimula sistemul imunitar

Sistemul imunitar trebuie să fie menținut la un nivel crescut, pentru a putea evita gripa sau răceala. Astfel, aflați că introducerea uleiului de tărâțe de orez în alimentație, poate stimula sistemul imunitar, datorită compușilor săi benefici, printre care se află și antioxidanții, vitaminele și grăsimile sănătoase, care toate la un loc dețin un rol foarte important în întărirea mecanismelor de apărare ale organismului.

beneficii ulei de tarate de orez
Uleiul de tărâțe de orez[Sursa foto: freepik]

Poate îmbunătăți sănătatea ficatului

Nu în ultimul rând, prin intermediul uleiului de tărâțe de orez  putem beneficia și de îmbunătățirea sănătății ficatului, dat fiind faptul că acesta ajută la scăderea nivelurilor crescute de grăsimi și colesterol aflate în ficat, iar în egală măsură, poate opri și anumite gene să producă mai multă grăsime decât este necesar organismului. În plus, conform National Library of Medicine, de menționat este și faptul că tărâțele de orez sunt un produs secundar obținut din măcinare, contribuind la aproape 10% din greutatea cerealelor integrale.

ulei de tarate de orez beneficii
Uleiul de tărâțe de orez[Sursa foto: freepik]

Care sunt efectele secundare ale uleiului de tărâțe de orez

Printre efectele secundare pe care uleiul de tărâțe de orez le poate avea asupra organismului nostru, se află și cele întâlnite deseori la femeile însărcinate, dat fiind faptul că în momentul în care acesta este consumat în cantități mai mari decât este necesar în timpul sarcinii sau alăptării, pot apărea anumite efecte secundare, ceea ce înseamnă că înainte să îl introduceți în alimentație ar trebui să vă consultați cu un medic specialist.

De asemenea, pot apărea și probleme gastrointestinale, în special dacă știți că aveți probleme cu tractul digestiv, iar cel mai bine ar fi să stați departe de acest ulei de tărâțe de orez, pentru că fibrele regăsite în acesta pot bloca tractul digestiv și provoca ulterior alte complicații.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

Uleiul de tărâțe de orez[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Este uleiul de trufe cu adevărat sănătos? 7 beneficii semnificative ale acestuia

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies