10 reguli de aur pentru fetele care fac autostopul! Ce să faci și ce să nu faci dacă urci în mașina unui străin


Autostopul sau "ia-mă nene" reprezintă nu doar un mijloc ieftin de a ajunge dintr-un punct într-altul într-un timp scurt ci a devenit și o formă de turism. Unul destul de periculos, dacă ne luăm după întâmplările din ultimele zile.


In articol:

Crimele de la Caracal au creat o fobie a românilor (mai ales a părinților de fete) față de fenomenul ”autostop”. Este cu adevărat periculos autostopul? Depinde peste cine dai, ar fi un răspuns corect. Din start trebuie precizat că modul de operare al criminalului Gheorghe Dincă nu este unul nou. Au mai fost și în trecut victime printre autostopiști, la fel cum au fost și împotriva clienților de taxi. Specialiștii susțin că ”un criminal care și-a pus în minte să ucidă, o va face mai devreme sau mai târziu”. Important este să nu ajungem în preajma unor astfel de oameni.

Pe de altă parte, autostopul repraintă un fenimen în masă. Există oameni care au făcut turul Europei cu autostopul și au făcut-o tocmai din dorința de a cunoaște oameni, povești de viață și de a împărtăși din propriile experiențe.

Iată câteva sfaturi pentru fetele care fac autostopul

1. Prima regulă este, paradoxal, să evitați să faceți autostopul. Pentru siguranța voastră nu apelați la acst mijloc de deplasare decât dacă nu aveți alternative. Întotdeauna este de preferat un mijloc de transport în comun care, deși nu este la fel de comod, este mult mai sigur.

2. Evitați îmbrăcămintea sexy sau în culori țipătoare. Cei care opresc trebuie să-și dea seama imediat că singurul tău interes este cel legat de transport. Este greșită abordarea conform căreia cu cât ești mai sexy cu atât ai mai multe șanse să oprească cineva.

3. Atenție la limbajul nonverbal. Nu provocați, nu arătați că vă simțiți în largul vostru în prezența șoferului. Încercați să păstrați distanța.

4. Evitați să vă urcați singură în mașină. Cel mai bine este să mai luați un prieten sau o prietenă.

Citeste si: Gestul făcut de Antonia în memoria Alexandrei Măceșanu, tânăra din Caracal răpită și ucisă de Gheorghe Dincă

5. Nu pleca de acasă fără să-ți anunți familia unde mergeți atunci când faceți autostopul. De asemenea, la urcare, trimite cuiva apropiat un mesaj cu numărul mașinii în care te-ai urcat.

6. Ține telefonul la îndemână

7. Atenție la traseul urmat de șofer. Dacă se abate de la cel inițial, indiferent de motiv, roagă-l să oprească și coboară rapid din mașină.

8. Nu te urca în mașina oricui. Ai dreptul să refuzi un șofer dacă abordarea acestuia nu este cea potrivită.

9. Activează localizarea pe telefonul mobil și descarcă o aplicație prin care familia te poate identifica în timp real.

10. Inistă pe faptul că ești așteptată de urgență la capătul traseului pentru a induce faptul că lipsa ta se ve observa imediat.


Abonează-te pe

Citește și:

Good for Festivals – Aplicatii utile pentru festivaluri si concerte

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Cum să faci răcoare în maşină fără aer condiţionat. 5 sfaturi pentru şoferi

Moș Nicolae 2020: Ce cadouri alegem pentru copii și adulți?

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 6 - 12 decembrie 2020. Trei zodii, între ciocan și nicovală, sănătatea și cariera sunt în pericol

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri