10 mituri despre cancerul la sân pe care medicii le aud frecvent

10 mituri despre cancerul la sân pe care medicii le aud frecvent
10 mituri despre cancerul la sân pe care medicii le aud frecvent

Miturile despre cancerul la san nu fac altceva decat sa creeze griji inutile si sa induca femeile in eroare.

Mit 4. Daca am un nodul dureros, inseamna ca nu e cancer deoarece cancerul nu doare.

In faza incipienta, cancerul mamar nu doare, dar nici prezenta durerii nu exclude posibilitatea de a avea cancer. Realitatea este ca pacientele au tendinta de a merge control doar atunci cand simt dureri sau descopera simptome grave, cand este prea tarziu. Insa, afectiunile mamare grave, precum cancerul mamar, nu dor decat in stadiile avansate, cand sansele la vindecare sunt drastic reduse.

Mit 5. Sunt prea tanara sa am cancer la san.

Cancerul mamar afecteaza femeile de toate varstele. Desi aparitia bolii este mai des intalnita post-menopauza, 25% din femeile cu cancer la san sunt mai tinere de 50 de ani. Crezand ca sunt ferite pentru ca sunt inca tinere, femeile incep tarziu sa mearga la medic pentru control si pentru stabilirea unui plan personalizat de preventie.

Din nefericire, numarul cazurilor de cancer la san depistat in stadiu avansat la femeile cu varsta cuprinsa intre 25 si 39 de ani este in crestere.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Te doare maxilarul când îi faci sex oral? Tehnicile prin care scapi de disconfort si să îl satisfaci cu plăcere

Mit 6. Un nodul descoperit in perioada alaptarii nu are cum sa fie cancer

Desi alaptarea scade sansele de a dezvolta cancer la san, nu exclude total riscul de aparitie a bolii. La fel ca in cazul oricaror modificari descoperite la nivelul sanilor, nici noduli aparuti in timpul alaptarii nu trebuie ignorati. Programeaza-te cat mai repede la medicul senolog, inainte ca sanatatea ta sa fie pusa in pericol.

Mama fiind, e important sa fii sigura ca esti bine si ca te poti bucura de fiecare moment alaturi de copilul tau.

Mit 7. Mamografia provoaca raspandirea cancerului.

Beneficiile aduse de mamografie depasesc cu mult efectul negativ al iradierii, care e diminuat constant de progresul tehnologic si de aparate tot mai eficiente ti putin iradiante. Nivelul radiatiilor la care te expui este extrem de scazut.

Presiunea exercitata de aparat asupra sanului in timpul mamografiei nu poate cauza raspandirea cancerului. Mamografie ramane metoda de screening de baza recomandata anual femeilor de au depasit varsta de 40 de ani.

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Gabi Rîpan, ucisă într-un accident produs de un şofer drogat! Avea numai 20 de ani

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul halucinant al crimei din Brăila, dezvăluit! Telefonul dentistei ucise în propriul cabinet a fost găsit, anchetatorii au aflat adevărul

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Patrick, primele declarații după ce a fost filmat alături de Bianca Giurcă, în club! Ce s-a întâmplat, de fapt, între cei doi concurenți de la „Casa Iubirii”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies