10 lucruri pe care nu le știai despre deochi. Ce trebuie să faci ca să te alungi deochiul


10 lucruri pe care nu le știai despre deochi. Ce trebuie să faci ca să te alungi deochiul

Chiar și cei mai sceptici dintre noi s-au confruntat măcar o dată cu simptomele deloc plăcute ale deochiului:

 • Durere puternică de cap
 • Greață
 • Stare de leșin

Cunoscut sub denumirea de “ochiul rău”, deochiul nu poate fi redus doar la manifestarea fizică a invidiei sau a unui gând malițios. Devenit subiect de studiu în rândurile cercetătorilor, teorii cu privire la istoricul, răspândirea și simptomatologia deochiului transformă o superstiție într-un context energetic demn de explorat.

“Wet and Dry: The Evil Eye ” este lucrarea profesorului Alan Dundes, de la Universitatea din Berkeley, SUA, care propune o teorie interesantă cu privire la originea și propagarea deochiului. Dundes consideră că deochiul ar fi fost răspândit de indo-europeni și semiți, și că ar fi început să se manifeste în America, Asia, Australia și Africa Subsahariană, în urma contactului acestor regiuni cu europenii. 

Un alt cercetător, de data aceasta evreu, afirma în lucrarea “Folclorul medical român comparat”, următoarele:

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o- radioimpuls.ro

„Dintre toate credințele noastre străvechi, privitoare la cauzele bolilor, aceea pe care o găsim nu numai la toate popoarele din Europa ci şi la întreaga omenire de pe faţa pământului, e credinţa de deochi.”

Citeste si: Ileana Sterp, însărcinată în 30 de săptămâni, și-a luat fanii prin surprindere. Ce mesaj a postat sora lui Culiță Sterp pe o rețea de socializare- kanald.ro

Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro

10 Lucruri Pe Care Nu Le Știi Despre Deochi:

 1. Mențiuni despre deochi se regăsesc nu doar o dată în Noul și Vechiul Testament:   “Nu mânca pâinea celui care se uită cu ochi răi și nu pofti bucatele lui”. Pildele lui Solomon, 23:6
 1. La evrei găsim credința conform căreia peștii ar fi imuni la deochi, deoarece trăiesc în apă. Această idee vine în sprijinul teoriei lui Alan Dundes, care consideră că ceea ce stă la baza deochiului este opoziția dintre umed și uscat. Umezeala, apa, înseamnă viață, pe când uscatul semnifică moartea. Perspectiva profesorului american este următoarea: răul produs de deochi este secătuirea fluidelor vitale ale victimei.
 2. Devenim victime ale deochiului atunci când ne aflăm într-o stare moderată sau extremă de dezechilibru energetic. În cazul în care câmpul energetic, sau aura, este sănătos și curat, acesta funcționează ca un scut care are capacitatea să devieze, măcar parțial, deochiul. Atunci când ne simțim slăbiți sau tulburați, suntem mai vulnerabili în fața atacurilor energetice.
 3. De unde vine ideea că oamenii cu ochi deschiși la culoare sunt mai predispuși să deoache? În cercurile celor interesați să descifreze misterele deochiului, se crede că în zonele unde ochii deschiși la culoare sunt relativ rari, cum ar fi vestul Turciei, posesorii de ochi verzi, dar mai ales albastri, dețin puterea să blesteme, voluntar sau involuntar.
 4. În perioadele când a avea urmași era normal, se credea că femeile infertile nutreau atâta invidie față de familiile cu copii, încât le puteau face rău, prin deochi, membrilor acestora.
 5. Credința cu privire la deochi nu se oprește doar la oameni. Se crede că atât animalele care dau lapte, cât și femeile care alăptează și pomii fructiferi, pot suferi în urma deochiului.
 6. Cu cât identifici mai târziu faptul că ai fost deochiat, cu atât efectul său crește. De asemenea, dacă adormi deochiat, somnul va fi tulbur și te vei trezi cu o stare de sfârșeală, cu durere de cap și de stomac, și senzație de vomă.
 7. Deochiul reprezintă o formă de magie, indiferent dacă este executat conștient sau inconștient. Ce înțelegem aici prin magie? Modificarea voluntară sau involuntară a câmpului unui om, animal sau element natural, prin concentrarea de scurtă durată dar de intensitate ridicată, asupra acestuia.
 8. Efectul deochiului poate fi contracarat fără a apela la ajutor specializat – bătrâni care cunosc ritualuri de “spălare energetică”, sau alte persoane dispuse să ne asiste atunci când ne aflăm sub influența unei energii nefaste.

O metodă simplă și mereu la îndemână de restabilire a echilibrului, este rugăciunea  “Tatăl Nostru”, spusă de 3 ori, și urmată apoi de incantația: “Fugi din ochi, dintre ochi, de la (numele tău), dintre sprâncene, din inimă, din ficat, din stomac, din toate mădularele, fugi, du-te, unde cocoșii nu cântă și câinii nu latră. Amin”.

Pentru aceia dintre voi care nu rezonează cu rugăciuni și incantații, dar care suferă din pricina deochiului, este important să menționez ca  “Tatăl Nostru”  și incantația precedentă nu reprezintă neapărat expresii de religiozitate sau păgânism, ci o metodă intuitivă dar eficientă de armonizare și echilibrare a câmpului energetic afectat de energia străină.

 1. Deochiul nu este doar o energie externă și malițioasă, ci se poate produce atunci când inconștient proiectăm un gând de admirație puternică asupra noastră.  Da, ne putem deochea singuri, dar în momentul de față, nu se cunoaște un tipar conform căruia funcționează deochiul auto-indus.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

De ce renunță unii oameni mult prea ușor la planuri. Ce spun specialiștii?

Stilul de coafuri pentru femei. Cum să îți alegi look-ul potrivit

Zodia care va avea noroc colosal în luna martie. Banii îi pică din cer, va da lovitura - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

VIDEO: UPDATE- Incendiul puternic de la Mănăstirea Sihăstria Putnei a fost lichidat Anunțul făcut de ISU - stirilekanald.ro

Imaginea care face înconjurul lumii. Momentul în care un copil de 8 ani este scos de sub dărâmături și își vede mama - kanald.ro

VIDEO Schimbul de replici tensionate dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck din timpul Premiilor Grammy. Ce i-ar fi spus artista soțului ei - radioimpuls.ro

Ce face, de fapt, sora Denisei Răducu în Spania?! „Nu e nimic rușinos”. Tatăl ei a spus totul - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Cristina Șișcanu. „Succesul vine și cu astfel de stări.”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri