Leacul din camara! Uite cate beneficii are gogosarul!

Leacul din camara! Uite cate beneficii are gogosarul!
Leacul din camara! Uite cate beneficii are gogosarul!

Gogosarul are avantajul de a fi foarte carnos si zemos, avand o coaja subtire si multa pulpa. Este mai hranitor si mai plin de nutrienti decat ardeiul.

 

El este bogat nutritiv, oferind organismului cantitati semnificative de vitamina C, de vitamina A, de vitamina B6, de betacaroten, de vitamina K, de fosfor, de calciu, de tiamina, de acid folic, de magneziu, de cupru si fiind o sursa foarte buna de fibre, potrivit site-ului nutritiondata.self.com. Detine o cantitate scazuta de calorii.
Gogosarul rosu a fost remarcat ca fiind mai eficient decat celelalte soiuri de ardei gras, in protectia impotriva bolilor de inima, datorita concentratiei mari de nutrienti.
Flavonoidele pe care le contine impiedica formarea cheagurilor de sange, fapt care duce la scaderea accidentelor vasculare si a atacurilor de cord.
Prin vitamina C pe care o contine, gogosarul are un rol important de protejarea oaselor, cartilajelor, dintilor si gingiilor. Cresterea oaselor si mentinerea sanatatii pielii sunt favorizate de vitamina A, gogosarul fiind astfel recomandat in alimentatia copiilor. in plus, vitamina C ne protejeaza de infectii si faciliteaza absorbtia fierului din legume, precum si accelerarea procesului de cicatrizare.
Gogosarul rosu contine vitamina B2 cu rol de reparator in tesuturi si care ajuta si la formarea globulelor rosii.
Sursa: CapLimpede.ro

El este bogat nutritiv, oferind organismului cantitati semnificative de vitamina C, de vitamina A, de vitamina B6, de betacaroten, de vitamina K, de fosfor, de calciu, de tiamina, de acid folic, de magneziu, de cupru si fiind o sursa foarte buna de fibre, potrivit site-ului nutritiondata.self.com.

Detine o cantitate scazuta de calorii.

Gogosarul rosu a fost remarcat ca fiind mai eficient decat celelalte soiuri de ardei gras, in protectia impotriva bolilor de inima, datorita concentratiei mari de nutrienti. Flavonoidele pe care le contine impiedica formarea cheagurilor de sange, fapt care duce la scaderea accidentelor vasculare si a atacurilor de cord.

Prin vitamina C pe care o contine, gogosarul are un rol important de protejarea oaselor, cartilajelor, dintilor si gingiilor.
Cresterea oaselor si mentinerea sanatatii pielii sunt favorizate de vitamina A, gogosarul fiind astfel recomandat in alimentatia copiilor. in plus, vitamina C ne protejeaza de infectii si faciliteaza absorbtia fierului din legume, precum si accelerarea procesului de cicatrizare. Gogosarul rosu contine vitamina B2 cu rol de reparator in tesuturi si care ajuta si la formarea globulelor rosii.

Sursa: CapLimpede.ro

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

 



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Cum să trăiești o viață luxoasă, fără să cheltui o sumă mare de bani. Meotode prin care să te simți extraordinar!

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Irina Columbeanu vine în România să-și viziteze tatăl, după aproape 6 ani de absență. Unde ar putea fi cazată tânăra: "E chiar în curtea azilului"

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies