Cum previi eroziunea smaltului dintilor

Cum previi eroziunea smaltului dintilor
Cum previi eroziunea smaltului dintilor

Pentru a reduce riscul de eroziune dentara, care poate duce la aparitia cariilor, la sensibilitate dentara, cat si la un discomfort psihic, pentru ca dintii pot capata un aspect neplacut, este important sa iei masuri de preventie.

Astfel, este mai indicat sa bei bauturile acidulate cu ajutorul unui pai, pentru ca acestea sa aiba un contact cat mai redus cu suprafata dintelui. Daca urmezi un tratament medicamentos cu pastile care pot afecta suprafata dintelui este important sa discuti cu medicul si sa gasiti impreuna o alternativa mai sigura pentru dinti.

Dupa ce ai mancat alimente acide, bea apa, caci ajuta la reducerea aciditatii. Daca suferi de bruxism ai grija ca pe timpul noptii sa folosesti o gutiera nocturna, masca foarte utila pentru a elimina din efectele negative ale acestei afectiuni.


Nu bea lapte imediat dupa ce ai consumat bauturi acidulate.

Daca ai fost diagnosticat cu bulimie, boala de reflux esofagian sau daca glandele salivare produc saliva insuficienta, nu lasa aceste probleme de sanatate netratate. Evita periajul dintilor cel putin 30 de minute dupa ce ai mancat alimente acide, caci favorizeaza eroziunea. Foloseste pasta de dinti cu fluor, pentru a creste rezistenta smaltului dintilor. De asemenea, este important sa nu ai carenta de calciu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa: sanatate.bzi.ro



Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Maria Cârneci a vorbit despre calitățile pe care trebuie să le aibă un părinte bun. Cum și-a crescut artista fiul: „L-am crescut așa de frumos și mereu am vorbit cu el ca și cu un prieten.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies