Ceaiul care combate dementa si previne formarea cheagurilor de sange

Ceaiul care combate dementa si previne formarea cheagurilor de sange
Ceaiul care combate dementa si previne formarea cheagurilor de sange

Cea mai veche specie de copaci, Ginkgo biloba este originar din Asia. Frunzele in forma de evantai au fost folosite in medicina populara de cel putin cinci mii de ani.

Cercetatorii considera ca efectele terapeutice ale acestei plante se datoreaza, in principal, continutului
deosebit de mare de flavonoide cu actiune antioxidanta extrem de puternica. Frunzele sale contin printre altele diferite flavonoide ca: chemferol, quercitina, izoramentina, proantocianidine, terpene neflavonoide, biobalud, ginkgolid A, B si C, lignani, uleiuri eterice si acizi taninici.

Exista probe ca ginkgo incetineste avansarea starilor de dementa. La bolnavi cu un stadiu mediu sau sever al bolii Alzheimer, s-a constatat o stagnare a bolii in urma administrarii de 120 miligrame de ginkgo pe zi.

Contine antioxidanti, care protejeaza arterele si celulele, si pare ca previne aparitia cheagurilor de sange. Ginkgo face ca vasele de sange sa se dilate, de aceea planta a fost studiata pentru tratarea claudicatiei intermitente, o stare caracterizata de durere si oboseala in picioare din cauza lipsei fluxului
sangvin.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Unii psihiatrii recomanda ginkgo pacientilor femei si barbati care sufera de pierdere a apetitului sexual si a potentei, aparute ca efecte secundare anumitor antidepresive.



Utilizare: Planta este studiata ca terapie alternativa la tratamentul bolii Alzheimer sau a altor forme de dementa. Ginkgo contribuie la optimizarea functiei cerebrale, are efecte pozitive in starile depresive si anxioase, precum si in combaterea migrenelor.

Se poate utiliza cu succes in bolile renale si hepatice, bolile inflamatorii, impotenta, tulburari de auz, tulburari de vedere, ameteli, accelereaza cicatrizarea ranilor, este util in tratamentul tromboflebitelor, hemoroizilor.

Daca luati medicamente anticoagulante, precum aspirina sau varfarina, aceasta planta poate produce sangerari interne.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

5 motive pentru care părul nu mai crește

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies