Ziua Universala a Iei, sarbatorita cu mare fast la Brasov! De Sanziene ne intoarcem la traditiile romanesti


Adela Diaconu provine dintr-o familie de preoţi, Originile sale sunt strans legate de unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei – Brasovul.

A avut  sansa sa se nasca si sa copilaresca in vechiul colt romanesc al Brasovului  – cartierul Schei. Diversitatea locului, istoria si identitatea  culturala a acestui loc autentic romanesc si-au pus amprenta pe educatia  si formarea sa ca om. A crescut intr-o familie de romani autentici , de la strabunicii ce au fost preoti, romani adevarati care au lasat ceva in urma. Bunicul sau, preot si  profesor al Colegiului Andrei Saguna, i-a insuflat dragostea pentru carte,credinta si traditiile romanesti.

De Sânziene, vedeta de televiziune va sărbători la Braşov Ziua Universală a Iei, simbol al culturii identitare româneşti. La nivel naţional, Ziua Universală a Iei are ca temă în acest an natura şi deversitatea. Pentru aceasta sarbatoare Adela va purta o creatie semnata Ionela Bran, artista ce creeaza ii tradiţionale, autentice, create cu pasiune, atenţie şi profesionalism la Bran unde s-au  transmis tradiţia şi talentul.

"Ziua Universala a Iei, o voi sărbători in aer liber, pe esplanada Casei Junilor. Acolo vor avea loc si se va putea participa la ateliere, la o demonstraţie de îmbrobodire a femeii măritate din Scheii Braşovului, se vor putea cumpăra suveniruri de la meşterii populari si dansa Braşoveanca şi Hora Junilor."

Din 2013, odată cu sărbătoarea de Sânziene, pe 24 iunie, românii sărbătoresc şi Ziua Iei, pe 6 continente, în peste 50 de ţări.
 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Focar de coronavirus în Dâmbovița! Peste o sută de persoane de la un centru de îngrijire au fost testate pozitiv

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Fashion
Parteneri