Zile în care nu se fac nunți în 2023. Nu este permis, potrivit tradițiilor Bisericii Ortodoxe Române


Află din rândurile de mai jos ce reguli stricte are Biserica Ortodoxă Română privind zilele în care sunt interzise nunțile!


In articol:

În 2023, sunt câteva zile în care este total interzis, conform tradițiilor Bisericii Ortodoxe Române, să se facă nunți. Oamenii trebuie să ia în considerare sfaturile primite de la Duhovnic, înainte de a programa data specialului eveniment.

Zile în care nu se fac nunți în anul 2023

Nunta este unul dintre cele mai speciale evenimente din viața unei persoane, așadar, din acest motiv este indicat să consultați un calendar ortodox înainte de a stabili data exactă. Conform regulilor impuse de Biserică Ortodoxă Română, sunt câteva zile când nu se organizează ceremonii religioase.

Citește și: “Test de sarcină pozitiv!” Anda Adam și soțul ei au dat vestea cea mare! Cei doi vor să aibă gemeni

Zile în care nu se fac nunți în 2023

[Sursa foto: freepik]

Citește și: ”Ne mai certăm...” Adelina Chivu, dezvăluiri despre căsnicia ei cu fostul fotbalist, Cristi Chivu

În cazul în care cununia civilă nu ține cont de cinstirea Sfinților din 2023, iată că lucrurile sunt total diferite când vine vorba de căsătorie. Mai mult decât atât, niciun preot nu realizează cununia în marile posturi de peste an și în zilele de post.

Așadar, nu se organizează nunți în zilele de miercuri și vineri. Totodată, cei doi miri trebuie să cunoască faptul că luni, după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfântului Paști, până la Duminica Sfântului Apostol Toma inclusiv (20 februarie – 23 aprilie), nu se organizează evenimente.

În Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel (luni, 12 iunie – miercuri, 28 iunie), în Postul Adormirii Maicii Domnului (marți, 1 august – luni, 14 august) și pe 29 august, marți, când este pomenită Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul preoții nu unesc destinele îndrăgostiților.

Citește și: “Era clar alesul!” De ce a divorțat Carmen Tănase de fostul soț

Zile în care nu se fac nunți în 2023

[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Maria Ciobanu și Ion Dolănescu au avut parte de o iubire neîmplinită. Motivul pentru care artistul nu s-a putut căsători cu cea pe care o iubea

În ce alte zile nu sunt permise nunțile

De asemenea, pe lângă zilele și perioadele în care sunt interzise nunțile, mai este și Postul Nașterii Domnului care în 2023 se desfășoară începând de miercuri, 15 noiembrie până duminică, 24 decembrie.

Regulile Bisericii Ortodoxe Române ne amintesc că în ajunul și în zilele Praznicelor împărătești (1-2 februarie; 24-25 mai; 3-5 iunie; 15 august, 13-14 septembrie) nu sunt posibile nunțile. Totodată, nunțile nu se organizează nici în perioada care ține de la Crăciun până la Bobotează, și anume 25 decembrie 2023 – 6 ianuarie 2024.

Mai precis, este extrem de important să alegeți data nunții după o discuție cu preotul, nu ghidându-vă după disponibilitatea unui restaurant.


Abonează-te pe

Citește și:

“Test de sarcină pozitiv!” Anda Adam și soțul ei au dat vestea cea mare!

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

”Ne mai certăm...” Adelina Chivu, dezvăluiri despre căsnicia ei cu fostul fotbalist, Cristi Chivu

“Puteți să-mi spuneți Mrs. Moft!” Bia Khalifa, declarații despre relația cu Fulgy. Diva s-a cunoscut deja și cu părinții lui

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri