Gabriela Cristea a dezvăluit cum prepară zacusca de fasole.
Gabriela Cristea împarte de fiecare dată din rețetele sale delicioase, iar de această dată a dezvăluit cum pregătește zacusca de vinete și cea de fasole.
Ingrediente:
- Vinete
- Ardei copt
- Roșii
- Ceapă
- Foi de dafin
- Ulei
- Piper
- Sare
- Fasole (pentru zacusca de fasole)
Pentru zacusca normală, ingredientele pe care le folosește vedeta TV sunt vinete, ardei, roșii, ceapă, toate tocate, pe care le pune într-o oală mare și le amestecă, alături de sare, piper, ulei și foi de dafin pentru gust.
„A venit și ziua în care facem zacuscă.
Cum pregătește Gabriela Cristea zacusca de fasole
Printre preferatele familiei se află și zacusca de fasole, astfel că jumătate din cantitatea de pe foc a fost păstrată în oală, peste care s-au adăugat fasolele, nu în cantitate foarte mare, pentru a da gust și pentru a schimba întreaga compoziție a acesteia. Fasolea a fost pregătită cu o seară înainte și fiartă în patru ape.
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
„Facem jumătate clasică și jumătate cu fasole. Foile de dafin le-am adus din Grecia. Atunci când o pun în borcan, scot foaia de dafin. Ce frumos arată zacusca noastră după ce a fiert aproape trei ore jumate. Între timp am făcut și fasolea, adică am pus-o de aseară la înmuiat, am schimbat-o în patru ape și după am pus-o la fiert. Fasolea nu trebuie să fie foarte multă, e doar de gust și cât să-i dea o trăsătură mult mai fină. După ce adaug fasolea, o mai las 5 minute să fiarbă și după o pun în borcane. Borcanele au fost spălate și sterilizate. După ce am încălzit borcanele, începem să punem în borcan și după ce le-am umplut pe toate, le punem cu capacul în jos în pături, să stea la cald și să se răcească încet. Abia după ce s-au răcit le băgăm în cămară.”, a mai povestit Gabriela Cristea.