WI-FI gratuit în toată România! Zeci de orașe vor avea acces la internet gratis în spațiile publice


Vom avea WI-FI gratuit în toată România! Zeci de localități din țară vor avea acces la rețele WI-FI gratuite, ca urmare a unui program dezvoltat de Comisia Europeană.


In articol:

Vești bune: vom avea WI-FI gratuit în toată România! Zeci de localități din România vor avea WI-FI gratuit pentru locuitorii lor, ca urmare a unui proiect dezvoltat de Comisia Europeană.

Rețelele vor fi amplasate în spații publice: primării, biblioteci publice, muzee, parcuri sau piețe publice. 

Comisia Europeană lansează o nouă rundă de înscrieri pentru WIFI4EU în urma căreia municipalitățile pot instala rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice. Datorită acestei oferte, zeci de primării din România au obținut și în rundele anterioare, cupoanele valorice pentru instalarea rețelelor.

WI-FI gratuit în toată România! Comisia Europeană reîncepe înscrierile

WI-Fi gratuit în toată România! Comisia va lansa a patra rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU destinate instalării de rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice, care pot include primării, biblioteci publice, muzee, parcuri sau piețe publice, anunță reprezentanța din România a Executivului UE, scrie evz.ro.

Citeste si: Wi-Fi-ul ne afecteaza grav sanatatea. Cateva sfaturi pentru a-l mentine la o distanta sigura

Aceasta va fi deschisă municipalităților sau asociațiilor de municipalități din toate cele 27 de state membre ale UE și din Regatul Unit, Islanda și Norvegia, doar pentru o jumătate de zi, începând de mâine, 3 iunie 2020, ora locală 14.00, până pe 4 iunie 2020, ora locală 18.00.

Municipalitățile vor avea posibilitatea de a solicita 947 de cupoane valorice, fiecare în valoare de 15.000 de euro.

WI-FI gratuit în toată România! "Bătaie pe bonurile" de la Comisia Europeană

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a declarat: „Am plăcerea de a anunța lansarea apelului pentru a patra și ultima rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU. Conectivitatea gratuită în spațiile publice din întreaga Europă este benefică atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști, amplificând în același timp efectele pozitive ale comunităților locale conectate.”

WI-Fi gratuit în toată România! De la lansarea sa, în 2018, au fost acordate în total 7.980 de cupoane valorice și finanțare în valoare de 120 de milioane de euro. Pe pagina WiFi4EU sunt disponibile informații cu privire la posibilitatea de a participa la această rundă de înscrieri WiFi4EU, precum și noutăți din comunitățile locale. Constanța este una dintre municipalitățile care a aplicat și a obținut cupoane valorice, instalând rețea gratuită de internet pe faleza Cazinoului.

Răspunsul municipalităților la cel de-al treilea apel WiFi4EU a fost impresionant. Peste 2000 de municipalități și-au transmis candidatura în primele 2 secunde de la deschiderea apelului. La închiderea perioadei de depunere a candidaturii din 20 septembrie 2019, Comisia a primit peste 11.000 de cereri din toate țările participante din cele 25.000 de municipalități înregistrate. Numărul de cereri a fost de peste șase ori mai mare decât cantitatea de bonuri disponibile.


Abonează-te pe

Citește și:

Vrei sa te tina mai mult bateria telefonului? Uite cum sa o optimizezi

DENUNȚ exploziv! Cine i-ar fi vândut droguri lui Fulgy

Cum iti poti recupera telefonul pierdut sau furat? Uite cele mai bune sfaturi!

DESCOPERĂ: cine a fost Violeta Andrei | Actrița care a făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu

Pepe regretă divorțul de Raluca Pastramă? „Ea a pus punct!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

DESCOPERĂ: Totul despre cine a fost Regina Maria a României. Naștere, nume real, căsătorii, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Multimedia
Parteneri