Volodimir Zelenski vrea să negocieze pacea cu Vladimir Putin


Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin

Preşedintele Ucrainei şi liderul de la Kremlin s-ar putea întâlni să discute despre o posibilă pace.


In articol:

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să discute despre pace şi despre încetarea focului, deşi s-a zvonit că politicianul ar fi refuzat propunerea liderului de la Kremlin.

"Trebuie să resping acuzațiile că am refuzat să avem discuții. Ucraina a fost și este întotdeauna gata să negocieze pacea și încetarea focului. Este poziția noastră permanentă. Am acceptat propunerea președintelui rus", a scris el pe contul său de Facebook.

Citeste si: Joe Biden, ajutor financiar pentru Ucraina! Ce sumă a deblocat

Potrivit lui Nikoforov, sunt în desfășurare consultări cu privire la locul și timpul negocierilor. Cu cât discuțiile încep mai devreme, cu atât vor fi mai multe șanse de a restabili viața normală a cetăţenilor Ucrainei, a menționat el.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a afirmat, în urmă cu câteva ore, că Putin este gata să trimită o delegație la Minsk pentru discuții cu Ucraina. Mai târziu, el a povestit că partea ucraineană ar prefera Varșovia ca un posibil loc de desfășurare a negocierilor cu Rusia.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut deblocarea de urgenţă a unor fonduri pentru Ucraina

Politicianul de la Casa Albă a solicitat suma de 350 de milioane de dolari pentru a fi alocată dotărilor militare necesare Ucrainei. Aceasta este cea de-a treia tranşă de bani trimisă de SUA Ucrainei. Primele două au fost în valoare de 60 de milioane şi 250 de milioane de dolari potrivit cnn.com.

Citeste si: Rusia, sub sancțiuni puternice. „Va fi tratată ca un stat ostil, izolat de fluxurile globale și de investiții”

Ce a declarat preşedintele SUA imediat după primele atacuri ale Rusiei în Ucraina

„Rugăciunile întregii lumi se îndreaptă spre oamenii din Ucraina în această noapte, pe măsură ce suferă un atac neprovocat și nejustificat al forțelor militare ruse”, a adăugat el. „Rusia singură este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care atacul le va aduce, iar SUA și aliații săi vor răspunde într-un mod decisiv și unit. Lumea va trage Rusia la răspundere”, a mai spus el imediat după primele atacuri ale Rusiei în Ucraina.


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Bănel Nicoliță. „Regret că mi-am pierdut familia”

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Cine este Monica Bîrlădeanu. „Toate lucrurile astea îţi dau un complex extraordinar”

Ce s-a întâmplat cu Vlăduța Lupău după ce a născut! Vedeta are probleme de sănătate

3 ținute de vară pentru birou. Îndrăznește și pentru ținute colorate și extravagante

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Răzvan Fodor. "Și atunci mi-am zis că ea trebuie să fie nevasta mea”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri