Vinete cu parmezan în sos de roşii!


Vinete cu parmezan în sos de roşii!

Vinetele pot fi pregatite intotdeauna intr-o multitudinede variante pe care sa le poti savura. Avem pentru tine o reteta simpla cu sos delicios de rosii.


In articol:

Vinete cu parmezan în sos de roşii! Vinetele pot fi pregatite intotdeauna intr-o multitudinede variante pe care sa le poti savura. Avem pentru tine o reteta simpla cu sos delicios de rosii.

Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati vinete cu parmezan in sos de rosii

Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 vinete de marime medie, 150 ml de ulei extravirgin de masline, 150 ml sos de rosii, o lingura de pasta de rosii, 100 de grame de parmezan ras, 2 catei de usturoi, un sfert de legatura de patrunjel, sare.

Cum pregatesti vinete cu parmezan in sos de rosii

Dificultatea de preparare a acestei retete este una usoara. Timpul de preparare este de 25 de minute. Din ingredientele mai sus mentionate se pot pregati 2 portii. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa tai vinetele in felii de 1,5 cm grosime. Toarna apoi ulei intr-o cratita larga si prajeste cam 3 minute pe fiecare parte feliile de vinete, pana cand acestea s-au rumenit usor. Trebuie sa tii cont de faptul ca  vinetele trebuie sa  fie coapte in mai multe transe, fara ca acestea sa fie inghesuite in tigaie, adaugand de fiecare data cate un sfert din cantitatea de ulei. Cand feliile se rumenesc, le poti pune intr-un bol. Scurge apoi uleiul ramas in cratita, pune usturoiul strivit si caleste-l timp de un minnut. Toarna sosul si pasta de rosii si o jumatatedin patrunjelul tocat.

Pune apoi feliile de vinete inapoi in cratita, presara peste acestea sare si toarna 200 de mililitri de apa, apoi misca usor tigaia, astfel incat sosul sa patrunda bine vinetele. Toarna apoi sos cu o lingura pe deasupra si lasa-le la fiert la foc potrivit, timp de aproximativ 10 minute, fara sa amesteci in cratita, pentru a nu sfarama vinetele. Este suficient sa scuturi un pic folosind miscari pe orizontala.
La sfarsit de tot, cand uleiul ajunge sa se ridice deasupra sosuluide rosii, poti opri focul si lasa tigaia sa se raceasca. La final, nu uita sa presari parmezanul ras si patrunjelul care a ramas. Pofta buna!

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE despre POSTUL INTERMITENT. Vedete care au slăbit și metodele exacte folosite de ele

Smiley și Gina s-au CĂSĂTORIT în secret!? O poză ”scăpată” pe internet i-ar fi dat de gol

TOTUL despre numarul destinului 2021 | cifra destinului in numerologie 2021 | calcul

TOTUL despre masca pentru păr cu ou

Totul despre cine este Gabriela Prisacariu, iubita lui Dani Oțil | înălțime și greutate, vârstă, zodie și cum arăta când a participat la „Supermodels by Catalin Botezatu”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

Machiajul simplu, sfaturi practice și trucuri

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri