Vești bune pentru pensionari! Ministrul Muncii anunță că în ianuarie nu va exista pensionar cu un venit mai mic de 2.200 de lei


Marius Budăi a anunțat că în luna ianuarie nu va exista pensionar cu un venit mai mic de 2.200 de lei!


In articol:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat în urmă cu puțin timp că sprijinul pentru pensionari a fost acordat de toţi membrii coaliţiei de guvernare! În urma ședinței de luni, 13 decembrie, s-a decis ca seniorii cu venituri mici să poată beneficia în luna ianuarie 2022 de un ajutor financiar care să completeze pensia. Suma stabilită nu poate depăși 2.200 de lei. 

Citeste si: Ministerul Educației, despre vacanța de iarnă 2021- 2022. Câte zile libere au elevii de Crăciun?

Marius Budăi, nou anunț despre majorarea pensiilor

Marius Budăi, nou anunț despre majorarea pensiilor

[Sursa foto: PixaBay]

Marius Budăi: Nu va exista pensionar cu un venit mai mic de 2.200 de lei

Potrivit noii decizii luate de coaliția de guvernare, românii care încasează pensia minimă de 1.000

de lei vor primi încă 1.200 de lei, în timp ce seniorii care au pensia de 1.500 de lei vor primi suplimentar 700 de lei. 

„Am fost prezent la şedinţa coaliţiei pentru a susţine practic ultima măsură din pachetul social care nu este transformată în act normativ şi anume acel sprijin pe care pensionarii, toţi acei pensionari care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei, după majorarea valorii punctului de pensie, vor primi acel sprijin pentru a susţine facturile pe timp de iarnă.

S-a mers pe principiul de solidaritate şi echitate socială. Mă bucur că toţi membrii coaliţiei au înţeles şi au acceptat această măsură care este dată pentru a-i sprijini pe cei mai nevoiaşi dintre părinţii şi bunicii noştri”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Citeste si: Veste nouă pentru elevi! Ministerul Educației a anunțat că testarea Covid-19 se va face de două ori pe săptămână

Vești bune pentru pensionari!

Vești bune pentru pensionari!

[Sursa foto: PixaBay]

Oficialul a precizat, de asemenea, că în cursul lunii ianuarie 2022 pensionarii vor încasa, cumulat pensie plus sprijin, suma de 2.200 de lei. 

„Deci, 2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei. Asta va însemna ca mâine dimineaţă, deja am ordonanţa scrisă, va intra în cadrul Ministerului Muncii, pe avizare internă. Mâine mi s-a promis de către ministrul Finanţelor că voi avea şi avizul Ministerului Finanţelor. Trebuie să discut şi cu domnul Cătălin Predoiu, astfel încât şi avizul Ministerului Justiţiei să iasă cât mai repede”,  a precizat ministrul Muncii.

Mai mult decît atât, ministrul a declarat că impactul bugetar este de 2,56 miliarde de lei şi va fi asigurat din bugetul de stat.

„Imediat, în zilele următoare, noi trebuie să intrăm cu tipărirea mandatelor poştale. Acele mandate vor conţine majorarea valorii punctului de pensie, majorarea pensiei minime şi vor conţine o căsuţă suplimentară, din luna ianuarie, cu acest sprijin”, a menţionat el.


Abonează-te pe

Citește și:

Alexandra și Codruț de la Puterea dragostei s-au separat din nou? Gestul uimitor pe care l-a făcut blondina pe Instagram

Andreea Bălan, planuri în imobiliare. Artista vrea să stea cu fetițele ei două luni pe an în Dubai

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Ruxi Opulenta, în vizorul lui Marius Crăciun! Declarații în exclusivitate despre concurenta de la „Bravo, ai stil! Celebrities”: „Sper să mă cheme...”

Nicoleta Luciu, adevărul din culisele relației de familie: „Îmi era foarte frică de el. Dacă nu era alcoolic, ar fi un om extraordinar”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Calendar ortodox 8 octombrie 2022. Ce sărbătoare este marți?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri