Vești bune pentru elevi! Anul școlar se poate încheia încă din mai

Vești bune pentru elevi! Anul școlar se poate încheia încă din mai
Vești bune pentru elevi! Anul școlar se poate încheia încă din mai

Află din rândurile următoare cine a făcut anunțul cu privire la o vacanță de vară încă din luna mai a elevilor.

Conform calendarului școlar al anului 2022-2023, elevii ar trebui să ia vacanță în data de 17 iunie 2023. Excepție fac elevii din clasele terminale din învățământul liceal, care încheie cursurile mai devreme, la data de 2 iunie 2023 și din clasa a VIII-a, unde anul școlar are 34 de săptămâni și se încheie la data de 9 iunie 2023.

În schimb, este posibil ca toți elevii să termine anul școlar mai devreme, încă din luna mai datorită unor hotărâri luate la nivelul Sindicatelor din Învățământ.

Sindicaliștii din învățământ se pregătesc să iasă în stradă

Citește și: Vești importante pentru mamele care au copii la școală. Ce se întâmplă de la data de 3 mai 2023

Când se încheie anul școlar
Când se încheie anul școlar[Sursa foto: freepik]

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au informat Guvernul României și Parlamentul că au început să adune semnături în vederea declanșării grevei generale.

Aceștia sunt nemulțumiți după ce guvernanții au anunțat că se plafonează cheltuielile de personal și activitățile de formare profesională și se accentuează deficitul de personal.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Astfel, această decizie poate influența modul de desfășurare al orelor de curs aferente lunii mai și iunie, iar elevii pot termina anul școlar mai repede.

 „Hotărârea de a apela la această formă extremă de protest este cu atât mai justificată cu cât, prin proiectul de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, care urmează să fie discutat în Coaliția de Guvernare, Executivul intenționează să ia decizii cu impact negativ suplimentar pentru angajații din învățământ, în condițiile în care: se plafonează cheltuielile de personal la nivelul anului 2022 – imposibil de realizat în sistemul de învățământ, deoarece salariile cadrelor didactice se majorează odată cu trecerea la un grad didactic superior/o nouă

tranșă de vechime; se blochează atingerea de către personalul didactic auxiliar și nedidactic a salariilor de bază din Legea 153/2017, contrar promisiunii făcute de președinții PSD și PNL în urmă cu două săptămâni; se accentuează deficitul de personal prin: interdicția cumulului pensiei cu salariul și prin blocarea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante și se blochează activitățile de formare profesională (esențiale în dezvoltarea carierei didactice)”, au transmis, prin intermediul unui comunicat, cele trei federații sindicale.

Când vor avea loc acțiunile de protest

Citește și: Se dau amenzi de până la 5000 de lei pentru femeile care fac grătar în aceste zone

Sindicaliștii din învățământ se pregătesc să iasă în stradă
Sindicaliștii din învățământ se pregătesc să iasă în stradă[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști- kanald.ro

Citește și: VIDEO ”Dacă mă accepți așa, dacă nu, ciao”. Antoni a răbufnit! Concurentul, la un pas de a pune stop relației cu Rebecca. Ce a făcut bruneta l-a scos complet din minți- stirilekanald.ro

Prin intermediul aceluiași comunicat, sindicaliștii detaliază acțiunile de protest pe care le vor organiza în perioada următoare. Între 25 și 26 aprilie, aceștia vor picheta sediul Guvernului, iar în data de 10 mai vor organiza un marș de protest. În acea zi sunt așteptați peste 15.000 de membri de sindicat.

Principalele nemulțumiri ale sindicaliștilor sunt legate de salarizarea personalului din învățământ, a sporurilor aferente condițiilor de muncă și a modificării grilei de salarizare.

 Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Pensii mai mari pentru femeile din România care au lucrat în grupa I și II de muncă

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Momente de groază pentru Alexandra Ungureanu! Artista a crezut că nu va mai ajunge acasă: ”Eram pregătită să-mi iau la revedere”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Dan Negru, premiat aseară în cadrul Galei "Valori Contemporane", organizată de Radar de media

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies