Veste proastă pentru românii cu apartamente de două camere! Anunțul momentului în România


Facturile la întreținere au luat-o razna în anul 2022 pentru cei racordați la sistemul centralizat de termoficare, deși multe persoane nu au avut căldură și apă caldă mereu, din cauza avariilor sau lucrărilor de reabilitare. În Capitală, problema este dezastruoasă, fiindcă există mii de blocuri care nu au beneficiat de apă caldă sau căldură în ultimele două luni ale anului.


In articol:

Majoritatea românilor, deși nu au beneficiat de apă caldă și căldură în parametri optimi, s-au trezit cu facturi imense la întreținere.

Situația a devenit una gravă, deoarece în Capitală există sute de mii de bucureștenii racordați la sistemul centralizat de încălzire care au fost nevoiți să suporte frigul, și au trebuit să-și încălzească apa la aragaz pentru a se spăla.

Facturi uriașe în lunile de iarnă din 2022

Veste proastă pentru românii cu apartamente de două camere

[Sursa foto: freepik]

Scumpirile la energie din anul 2022 au adus facturile multor persoanele la prețuri greu de suportat, deși în ultimele două luni mii de blocuri au rămas fără apă caldă sau căldură. Astfel,  pentru un apartament cu 2 camere din București, fără apă caldă și căldură

cel puțin jumătate din luna noiembrie, românii au cheltuit undeva între 400 și 500 de lei la întreținere, potrivit unui canal de știri. În comparație cu facturile din luna noiembrie 2022, cu cele din aceeași perioadă a anului trecut, oamenii au fost nevoiți să scoată din buzunar cu 37% la mulți bani. Totodată, costurile cu termoficarea sunt cu 58% mai mari față de ultimii doi ani, la gaz creșterea e de două ori și jumătate iar la electricitate creșterea e de aproape cinci ori.

Citește și: Angajații vor avea o minivacanță de 4 zile în ianuarie 2023. Guvernul a hotărât să facă punte

Veste proastă pentru românii cu apartamente de două camere

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum poți să iei credit doar cu buletinul pentru bucurii rapide

București continuă reabilitarea rețelei de termoficare

Cu toate astea, primăria Capitalei a obținut o finanțare nerambursabilă de 242 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, pentru a moderniza 30 de kilometri de rețea de termoficare, după cum a declarat edilul general, Nicușor Dan, în ultima cu o lună.

„Suma reprezintă 85% din valoarea totală a lucrărilor, restul de 15% fiind din surse proprii. Au fost selectate pentru înscrierea în program patru din cele șapte obiective, cu o lungime totală a conductelor de 30 kilometri”, scrie Nicușor Dan, pe Facebook.

Citește și: Statul oferă bani în 2023. Ce vouchere vor fi acordate de guvern

Veste proastă pentru românii cu apartamente de două camere

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ce lege va intra în vigoare de la 1 ianuarie. Se aplică în toată România

Patru obiective pentru care PMB a obținut cofinanțare

– Magistrala 1 Sud – Pantelimon – 12 km – în lucru;
– Magistrala II Sud Mihai Bravu – 9 km – în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației;
– Magistrala II – III Grozăvești- 11 km – în lucru;
– Magistrala Progresu Berceni – 7,8 km – în lucru.

„În ceea ce privește celelalte trei obiective ale proiectului, două au fost executate în proporție de 95%, iar ultimul se află în execuție, cu un stadiu de realizare de 70% – șantierul deschis în zona Ferentari. Programul Termoficare este implementat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în perioada 2019 – 2027 și este un program multianual de finanțare a investițiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sau înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților”, a menționat primarul general.


Abonează-te pe

Citește și:

Angajații vor avea o minivacanță de 4 zile în ianuarie 2023. Guvernul a hotărât să facă punte

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Cum poți să iei credit doar cu buletinul pentru bucurii rapide

Statul oferă bani în 2023. Ce vouchere vor fi acordate de guvern

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 27 ianuarie 2023. O zodie trebuie să își organizeze viața
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri