Veste mult așteptată de românce! Mii de femei ar putea beneficia de un venit suplimentar lunar de 2000 de lei

Veste mult așteptată de românce! Mii de femei ar putea beneficia de un venit suplimentar lunar de 2000 de lei

Mamele din România ar putea să primească un salariu în plus, de 2.000 de lei pe lună.

În ultimii ani, populația României se află într-o continuă scădere. În acest sens, un proiect de lege depus la Camera Deputaților vine în ajutorul familiilor cu copii din România, în vederea combaterii declinului demografic din ultimii ani.

Astfel, prin intermediul acestui proiect de lege, familiile cu mai mulți copii pot beneficia de indemnizații oferite de stat de unu sau două salarii minime nete. Acestea vor fi oferite lunar pentru familiile care au în întreținere mai mult de doi copii, sub vârsta de 18 ani. Mai mult decât atât, în cazul în care legea respectivă va intra în vigoare, indemnizația lunară nu ar fi impozitată și nu s-ar ține cont de veniturile realizate de către părinți.

Cine beneficiază de un venit suplimentar lunar de 2000 de lei

Citește și: Femeile din anumite categorii bugetare vor primi bani în plus începând cu luna iunie! Anunțul făcut de Guvern

Cine beneficiază de un venit suplimentar lunar de 2000 de lei

Cine beneficiază de un venit suplimentar lunar de 2000 de lei

[Sursa foto: freepik]

Statul urmează să acorde indemnizații de unu sau două salarii nete pentru familiile cu mai mulți copii. În acest caz vorbim despre persoanele care au în întreținere mai mult de 2 copii, până la vârsta de 18 ani.

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Citește și: "Cum să te ameţească un om cu o prestanţă bine gândită?". Dorian Popa, atenționat de alte persoane înainte să ”bată palma” cu milionarul din Brașov. Cum l-a făcut Călin Donca să creadă că toate zvonurile sunt false- radioimpuls.ro

Acestea vor primi un salariu minim net lunar, iar în cazul familiilor care au 6 copii sau mai mulți, indemnizația lunară va fi până la echivalentul a două salarii minim nete. Persoanele care vor beneficia de această indemnizație nu trebuie să aibă un venit maxim sau minim realizat, iar suma acordată de către stat nu va fi impozitată.

Pe de altă parte, există anumite condiții pentru ca persoanele să primească indemnizația lunară, ci anume ca cel puțin unul dintre părinți să realizeze venituri, iar copiii aflați în îngrijirea persoanelor respective să fie înscriși într-o unitate de învățământ,

după împlinirea vârstei de 3 ani.

Programul „Masa caldă” va fi extins în toate școlile din țară

Citește și: Veste bună pentru mamele din România! Voucherele în valoare de 2000 de lei se vor majora cu 50%

Programul „Masa caldă” va fi extins în toate școlile din țară

Programul „Masa caldă” va fi extins în toate școlile din țară

[Sursa foto: freepik]

Un alt aspect vizat de propunerea legislativă se referă la programul „Masă caldă”, implementat până în prezent în 450 de școli din țară.

Astfel, pe lângă indemnizația lunară oferită familiilor cu mai mulți copii, Guvernul își propune ca respectivul program prin intermediul căruia preșcolarilor și elevilor le este acordat un suport alimentar să fie extins în toate școlile din țară până în anul școlar 2035.

 Citește și:

Vouchere de 8000 de lei pentru românce! Anunțul de ultimă oră al Ministrului Marcel Boloș

4000 de lei gratis de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească femeile pentru a încasa acești bani

ego.ro Cea mai simplă metodă prin care scapi de praful din casă. Trucul viral care învinge mătura și aspiratorul

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Alin Oprea, motivul real pentru care Tavi Colen nu a fost prezent la nunta sa cu Medana. Artistul a pus capăt speculațiilor: "Am considerat că e mai bine așa"

kanald2.ro „Există filmări” Răsturnare de situație în scandalul dintre Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu

kanald.ro Adevăratul motiv pentru care celebrul actor Ali Seçkiner Alıcı a părăsit distribuția serialului Secrete de familie, în care a jucat rolul Zafer Erguvan! Și-a dorit să se retragă sau totul s-a petrecut conform scenariului?

stirilekanald.ro UPDATE. FOTO/VIDEO. Explozie de proporții în Călimănești. 4 muncitori s-au stins din viață pe loc, după ce magistrala de gaz a sărit în aer. Autoritățile au deschis un dosar penal


Parteneri
Cookies