Veste importantă pentru femeile cu pensii mai mici de 1700 de lei! Vor primi bani în plus de la stat

Veste importantă pentru femeile cu pensii mai mici de 1700 de lei! Vor primi bani în plus de la stat

Românii cu pensii mai mici de 1700 de lei vor primi bani în plus de la stat.

Guvernul sprijină categoriile de persoane vulnerabile oferindu-le diferite ajutoare de la stat.

Românii cu pensii mai mici de 1700 de lei se încadrează și ei în această categorie, astfel încât vor primi un ajutor financiar din partea statului. Este vorba de programul „Sprijin pentru Români” prin intermediul căruia se vor oferi diferite tranșe de bani pe cardurile sociale pentru achiziționarea de alimente.

Câți bani vor primi românii cu pensii mai mici de 1700 de lei

Citește și: Anunț de ultim moment despre cardurile de energie! Ce trebuie să știe femeile din România

Veste importantă pentru femeile cu pensii mai mici de 1700 de lei! Vor primi bani în plus de la stat

Veste importantă pentru femeile cu pensii mai mici de 1700 de lei! Vor primi bani în plus de la stat

[Sursa foto: freepik]

Categoriile sociale vulnerabile primesc anul acesta de la Guvern vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare. Acestea vor fi folosite pentru achiziționarea de alimente de bază și mese calde. O dată la două luni, cardurile sociale vor fi alimentate cu suma de 250 de lei fiecare, care vor fi distribuite în șase tranșe.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, susține că acest proiect are ca scop contracararea scăderii standardului de viață și a grupurilor sociale vulnerabile, în ideea de a scădea riscul sărăciei la nivel național.

 „ Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situații. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetățeni să nu își poată permite un standard de viață decent pentru anul 2023.

Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate și complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervențiilor.

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Citește și: "Cum să te ameţească un om cu o prestanţă bine gândită?". Dorian Popa, atenționat de alte persoane înainte să ”bată palma” cu milionarul din Brașov. Cum l-a făcut Călin Donca să creadă că toate zvonurile sunt false- radioimpuls.ro

Așadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda. ”, spunea, recent, ministrul Marcel Boloș.

Când va intra următoarea tranșă de bani pe voucherele de alimente

Citește și: Femeile din România vor primi 250 de lei direct pe card! Când intră noua tranșă pentru cardurile de alimente și mese calde

Când va intra următoarea tranșă de bani pe voucherele de alimente

Când va intra următoarea tranșă de bani pe voucherele de alimente

[Sursa foto: freepik]

Românii care fac parte din categoriile sociale vulnerabile au primit înainte de Paște ultima tranșă de bani pe voucherele de alimente. Următoarea tranșă de bani va intra în perioada 1-10 iunie 2023.

Cine beneficiază de ajutorul din partea statului în 2023

– Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei în 2023, se vor încadra pentru tichetele sociale.

Citește și: Imagini în premieră cu vila reamenajată din Snagov a Anamariei Prodan! Rebecca este cea care s-a ocupat de design: „Am dărâmat tot”- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- O profesoară i-a rugat pe părinți să doneze banii de flori în scop caritabil: ”Am vrut să aduc o fărâmă de speranță în sufletul acestei mame”- stirilekanald.ro

– Ajutorul din partea statului poate fi oferit și familiilor cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

– Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023.

– Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023.

– De asemenea, se vor încadra și pensionarii sistemului public de  pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023.Citește și:

Femeile din România care primesc pachete de alimente de la Uniunea Europeană. Cine se califică

Cât vor plăti femeile pentru un kilogram de castraveți românești. Puține pensionare își vor permite să cumpere aceste legume

ego.ro Cea mai simplă metodă prin care scapi de praful din casă. Trucul viral care învinge mătura și aspiratorul

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Alin Oprea, motivul real pentru care Tavi Colen nu a fost prezent la nunta sa cu Medana. Artistul a pus capăt speculațiilor: "Am considerat că e mai bine așa"

kanald2.ro „Există filmări” Răsturnare de situație în scandalul dintre Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu

kanald.ro Cum a slăbit celebra actriță Hande Ercel câte 5 kilograme pe săptămână! Ce a mâncat în fiecare zi

stirilekanald.ro UPDATE. FOTO/VIDEO. Explozie de proporții în Călimănești. 4 muncitori s-au stins din viață pe loc, după ce magistrala de gaz a sărit în aer. Autoritățile au deschis un dosar penal


Parteneri
Cookies