Vedete care s-au născut sau au decedat pe 14 mai. Se împlinesc 23 de ani de la moartea lui Frank Sinatra


Anahi, Camil Petrescu și Frank Sinatra sunt doar câteva dintre personalitățile marcate de ziua de 14 mai.


In articol:

Anahi s-a născut pe 14 mai

Pe numele real, Anahi Giovanna Puente Portilla s-a născut pe 14 mai 1983, fiind una dintre cele mai cunoscute actrițe din Mexic.

Artista nu este singură la părinți, având încă două surori, Diana și Marychelo.

Prima telenovelă în care a ajucat Anahi a fost „Muchacitas", însă rolul care a propulsat-o a fost cel din serialul „Femei înșelate", în care a jucat rolul unei tinere dependente de droguri. Anahi a creat vâlvă în presa internațională după ce s-a aflat că avea o relație cu Andres Garcia, diferența dintre cei doi fiind de 40 de ani.

Primul său rol principal a fost în serialul „Prima Dragoste”, însă în România, Anahi a devenit cunoscută datorită personajului Mia Colucci, pe care l-a interpretat  în serialul fenomen Rebelde.

Anahi a lansat mai multe albume în calitate de cântăreață precum "Hoy es manana" în 1996, ”Anclado en mi corazon" în 1998 și "Baby blue" în 2000.

Vedete care s-au născut sau au decedat pe 14 mai

Citeste si: Se împlinesc 106 ani de la nașterea lui Gică Petrescu. De ce a renunțat artistul la muzică

Camil Petrescu a decedat pe 14 mai

Camil Petrescu s-a născut pe 22 aprilie 1894 și a decedat pe data de 14 mai 1957. A fost unul dintre cei mai mari romancieri din România, fiind și dramaturg, doctor în filozofie, nuvelist și poet. Camil Petrescu a pus capăt perioadei tradiționalismului, fiind inițiatorul romanului modern.

Camil Petrescu a fost bursier intern datorită rezultatelor excelente la învățătură, iar în anul1913 a urmat cursurile Facultății de Filozofie și Litere din cadrul Universității București.

Camil Petrescu a fost profesor de liceu în Timișoara și ulterior și-a dat doctoratul în filosofie cu teza „Modalitatea estetică a teatrului".

În calitate de scriitor, Camil Petrescu a debutat în revista  Facla,  în anul 1914, cu articolul  Femeile și fetele de azi, pseudonimul său fiind Raul D.

Citeste si: 14 mai. O zi cu semnificații istorice pentru România

Se împlinesc 23 de ani de la moartea cântăreţului Frank Sinatra

Vedete care s-au născut sau au decedat pe 14 mai

Astăzi se împlinesc 23 de ani de la moartea cântăreţului Frank Sinatra, cel care a devenit celebru pe plan internațional datorită melodiilor „Fly Me To The Moon”, „Strangers in the Night”, „Imaginations”, „My Way” și „I’ve Got You Under My Skin”.

Frank Sinatra adora să participle la reuniuni mondene, fiind înconjurat de femei celebre, afișându-se adesea  în compania celor mai influente personalități din perioada respectivă.

Frank Sinatra s-a afișat adesea alături de capi ai mafiei sau preşedinţi de stat, fiind un mare consumator de alcool, motiv pentru care artistul a fost înmormântat alături de o sticlă de whisky, dar și de țigările favorite.  

Frank Sinatra a avut patru soţii, frumoasa Ava Gardner, una dintre cele mai mari actriţe din istorie, fiind iubirea vieţii lui. Acesta a avut două tentative de sinucidere din cauza frumoasei actrițe. De asemenea, s-a zvonit că Frank Sinatra ar fi avut o relație cu Marilyn Monroe, Judy Garland şi Lauren Bacall.

Frank a urât matematica şi şcoala, în general. A fost la liceu doar 47 de zile și ulterior a fost exmatriculat, pe motiv de „comportament huliganic”.

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Ce să îți pui în bagaj la munte

Ți se rupe sufletul! Ce a pățit soția lui Benone Sinulescu după moartea artistului

DESCOPERĂ: Cine este DORIAN HÂTZ POPA. De ce și-a schimbat numele din buletin

CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi MOARTEA cuiva. Este semn bun sau rău?

CITEȘTE: La cât timp se șterge praful

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este și ce vârstă are chef RADU DUMITRESCU

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri