Uniforma școlară, obligatorie din 5 septembrie 2022? Cum ar trebui să se îmbrace elevii


Elevii Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava au fost anunțat că, începând din 5 septembrie 2022, vor fi nevoiți să poarte uniforme școlare. Directorul intituției spune că nu este adevărat, informația având de fapt caracter de recomandare.


In articol:

În interiorul instituției a fost postată o foaie A4 în care se menționează faptul că „începând cu data de 5 septembrie 2022 accesul în unitatea de învățământ este permis doar în uniforma școlii”. În afiș se menționează faptul că elevii trebuie să vină îmbrăcați în: sacou negru, cămașă albă sau bleu, pantaloni negri și să aibă la vedere emblema școlii.

Directorul Colegiului, Virginel Iordache, a afirmat că decizia Consiliului de Administrație are doar caracter de recomandare, iar nerespectarea nu va duce la sancțiuni sau la excluderea elevilor de la ore, arată edupedu.ro.

Citeste si: Perle la BAC 2022, la română. Ce au putut scrie elevii: „Personalitățile care mă impresionează sunt cântăreții de top și fotbaliștii din liga I”

Uniforma școlară, obligatorie din 5 septembrie 2022?

Uniforma școlară, obligatorie din 5 septembrie 2022?

[Sursa foto: Unsplash]

Uniforma școlară, obligatorie din 5 septembrie 2022?

Școlile pot impune propriul regulament de ordine interioară, potrivit Regulamentului Cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ, elaborat și aprobat de ministerul Educației.

„În unitățile de învățământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educație al elevilor, cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceștia a serviciului pe școală, interzicerea participării la cursuri sau sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității de învățământ sau altele asemenea”.

Citeste si: Evaluarea Națională 2022. Povestea unei eleve din Buzău a impresionat profesorii corectori

Uniforma școlară, obligatorie din 5 septembrie 2022?

Uniforma școlară, obligatorie din 5 septembrie 2022?

[Sursa foto: Unsplash]

Directorul Colegiului Național de Informatică Spiru Haret Suceava spune că este doar o recomandare

Virginel Iordache, directorul Colegiului Național de Informatică Spiru Haret Suceava, a subliniat faptul că propunerea are caracter de recomandare.

„Nu se întâmplă nimic în cazul în care nu poartă uniforma, o să poarte cei care reușesc să se încadreze în regimul școlii.

Există o prevedere legală în regulamentul școlii.

Faptul că un elev nu va purta însemnele școlii nu înseamnă că va fi scos de la ore, exclus acest lucru. Eu nu am spus că nu vor intra în școală, repet. Cei care vor purta uniforma este foarte bine, ceilalți or să se discute cu părinții, cu elevii, vor fi primiți la școală ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În nici un caz nu va atrage o sancțiune elevului. Dorim să creăm o atmosferă civilizată în școală în așa fel încât să nu existe diferențe între copii privind ținuta.

Este doar o recomandare. Am plecat de la această prevedere legală pentru că unii elevi vin cu genți Louis Vuiton iar alții nu au săracii după ce să bea apă, ca să spun așa”,  spune directorul Colegiului.

„Până în 2016 s-a aplicat prevederea, din 2018 lucrurile s-au lăsat mai moi si s-a ajuns la situația în care elevii nu mai purtau uniformă, de aceea am decis să readuc în discuție Consiliului această propunere făcută de mine”, explică directorul Colegiului.


Abonează-te pe

Citește și:

Notele obținute la BAC de Monica Gabor, Inna și Andreea Mantea! Cu cât au fost punctate la fiecare materie

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Ce note au luat la BAC Dorian Popa, Bianca Drăgușanu, Alexandra Stan și Mihai Trăistariu. Vedetele din România care au picat examenul maturității

„Nu aveam laptop sau internet”. Ce notă a luat la BAC Anda Călin, partenera lui Liviu Vârciu

Ce note au obținut la BAC vedetele. Adriana, fiica cea mică a lui Adrian Minune nu a fost prea norocoasă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Emily Burghelea este însărcinată pentru a doua oară: „Am trecut de la agonie la extaz”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri