Ultimele informații despre pensiile femeilor din România! Ce se va întâmpla în următoarea perioadă

Ultimele informații despre pensiile femeilor din România! Ce se va întâmpla în următoarea perioadă
Ultimele informații despre pensiile femeilor din România! Ce se va întâmpla în următoarea perioadă

Află din rândurile următoare cele mai noi informații legate de pensiile din România.

Sistemul de pensii din România este structurat pe patru Piloni de pensii. Pilonul II de pensii reprezintă contribuția lunară pe care fiecare angajat din România trebuie să o aducă statului pentru a beneficia la momentul respectiv de pensie.

Conform unor date publicate de către Autoritățile de Supraveghere Financiară, există o discrepanță semnificativă între județe în ceea ce privesc contribuțiile lunare medii la Pilonul II de pensii administrate privat.

Mai exact, dacă în Capitală suma medie ajunge la peste 300 de lei, la polul opus se află județul Vrancea, cu doar 185 de lei pe lună.

Cât a fost media lunară a contribuțiilor pentru pensii în anul 2022

Citește și: Veste importantă pentru femei! Schimbări recente în ajutorul de înmormântare oferit de stat. Cine beneficiază de aceste modificări

Ultimele informații despre pensiile femeilor din România
Ultimele informații despre pensiile femeilor din România[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Tot Autoritatea de Supraveghere Financiară atestă faptul că în anul 2022, valoarea contribuțiilor depuse de către cei 7,9 milioane de participanți la sistemul de pensii administrate privat a fost de aproximativ 917 milioane de lei, stabilind un număr record din ultimii 15 ani.

Topul contribuțiilor pe județe

Citește și: Pensii 2023. Cum pot cumpăra femeile vechime în muncă, în rate și ce beneficii aduce acest lucru

Ultimele informații despre pensiile femeilor din România
Ultimele informații despre pensiile femeilor din România[Sursa foto: freepik]

Cele mai mari valori ale contribuției lunare la sistemul de pensii le-a adus Capitala, cu 316 de lei/participant, urmat de Cluj cu 313/lei participant, Timiș cu 278 de lei/participant și Ilfov cu 274 de lei/participant. 

Județele care se situează în fundul clasamentului sunt Harghita cu 194 de lei/participant, Bistrița-Năsăud cu 187 de lei/participant și Vrancea cu 185 de lei/participant.

Concret, această diferență de contribuție între județele țării poate fi pusă atât pe seama numărului scăzut de locuitori în cazul județelor care înregistrează o contribuție scăzută și a numărului crescut de locuri de muncă, atunci când vorbim de marile județe ale țării.

De precizat este faptul că fondurile de pensii private din România sunt gestionate de șapte administratori, printre care NN, Allianz Țiriac, Metropolitan Life, care gestionează fondurile de investiții cu cei mai mulți cotizanți din România.  

Restul românilor angajați contribuie la fondurile de pensii Aripi, administrat de Generali, fondul de pensii BCR, administrat de BCR și fondul de pensii BRD, administrat de BRD Pensii.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce trebuie să știe mamele din România despre bursele sociale! Care este suma pe care o pot primi elevii

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Decizia radicală pe care Dana Roba a luat-o în privința părinților fostului său soț, Daniel Balaciu: "Dacă renunță de bunăvoie"

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

O femeie de 54 de ani a fost omorâtă de propriul fiu! Tânărul de 25 de ani a fost cel care a anunțat crima

Un tânăr din Vaslui și-a decapitat mama. A ucis-o fără milă pe cea care i-a dat viață, apoi a sunat la 112


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies