Artistul îi sfătuiește pe cei mari și pe cei mici să consume mai multe cărți.
Tudor Chirilă este un artist complex, care de-a lungul carierei sale s-a făcut remarcat atât în lumea muzicii, cât și în cea a teatrului. Pe lângă aceste două talente care l-au consacrat, Tudor Chirilă este și un pasionat al cititului și chiar autorul unei cărți.
Invitat în cadrul podcastului „Ac de Siguranță”, artistul a vorbit despre plăcerea cititului și despre farmecul cărților.
Tudor Chirilă, despre farmecul cărților și al cititului
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Artistul a ținut să precizeze că generația copiilor din zilele noastre este mai predispusă la alte activități distractive, iar de aceea pierd din vedere plăcerea cititului. Tudor Chirilă a explicat și care este diferența dintre cărți și ecrane, militând pentru prezența lecturii în viețile noastre.
„ Generațiile sunt atât de diferite, încât să facem comparații mi se pare absolut prostesc. Noi nu aveam absolut niciun fel de distracție în afară de bibliotecă. Dacă mă obligi să dorm după masă, e mult mai simplu să citesc cartea copilăriei mele pe ascuns. Orice casă are un ecran minim. Oamenii au smartphone, deci orice casă are 3 ecrane. Tata, mama și ecranul. Dacă mai ai un laptop, e al patrulea ecran.
Dacă mai ai un desktop, al cincilea ecran și dacă mai ai și o tabletă, al șaselea ecran. Orice casă are în medie 3-4 ecrane. Ecranul te face consumator, cartea te obligă să fii creator. Eu asta le spun copiilor, dar cred că sunt prea mici ca să înțeleagă chestia asta. Cartea te obligă să creezi ceva. Orice carte te obligă să faci tu efortul ăsta de a crea o imagine, că nu are ecran și că nu ți se dă.