Totul despre Wet Look, o coafură prefectă pentru covorul roșu


De-a lungul timpului, au apărut numeroase tipuri de tunsori și coafuri, care au rezistat mai mult sau mai puțin în timp. În cazul în care te-ai săturat de coafurile obișnuite, cum sunt buclele sau împletiturile, poți opta pentru ceva mai nonconformist, și anume wet look.


In articol:

În cadrul unei emisiuni, hairstylistul Georgiana Stavrositu a explicat pas cu pas cum putem să avem acest look acasă, dar și de ce produse avem nevoie.

Ce este Wet Look

produse pentru wet look

De ce produse ai nevoie pentru wet look 

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: De ce este bine să dormi cu părul împletit

Deși la început femeile erau reticente cu privire la acest tip de look, acum este din ce în ce mai căutat. Wet Look poate fi purtat atât la un eveniment special, cât și într-o zi obișnuită.

Acesta poate fi o variantă utilă după ce am avut părul coafat, reinterpretând stilul în care am avut părul, fără să fie vizibil faptul că rădăcina părului a căpătat un aspect gras.

„Înseamnă că trebuie să avem o coafură și să îl vezi ca și cum ar fi ud, dar nu udul acela ca și cum ne-am spăla pe păr și părul rămâne ud. Aici este un mic tips, pentru că în momentul în care tu pui apă, părul se poate lăsa.

Poți să faci look-ul și pe bucle. Diferența pe care trebuie să o obținem la acest look este întotdeauna calota și bucata de sus trebuie să fie umedă, dar să avem diferență de vârfuri uscate jos, ca să se creeze acest efect.”, a declarat specialistul.

Care sunt pașii pentru Wet Look

coafura wet look

Cum poți obține coafura wet look 

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum ne coafăm părul atunci când plecăm în călătorie

Din fericire, acest tip de coafură nu necesită prea multe produse, timp sau experiență. Este un look ușor de făcut de către oricine care își dorește să iasă în evidență, printr-un păr minunat.

„Pasul numărul unu este să îți umezești mâinile înainte de a face această coafură sau să folosești un produs special, pe bază de proteină și apă. Încep să ud toată rădăcina. Trebuie să fie un produs apos la început, să nu vă fie teamă să udați bine toată rădăcina, pentru că aceasta este ideea aspectului de păr umed. Trebuie să și menținem acest efect de wet look. O să pieptănăm foarte bine părul pe spate. Poți face acest wet look chiar și cu cărare într-o parte.”, a explicat hairstylistul.

Sfaturi pentru obținerea unui Wet Look

Specialistul a explicat că nu este nevoie de un piaptăn, însă trebuie să acordăm o mare atenție mișcării degetelor. De asemenea, avem nevoie de un gel, pentru a fixa părul în forma dorită. Deși cele mai multe doamne își poartă părul pe spate atunci când vine vorba de wet look, putem aborda și o cărare într-o parte.

„Umezim foarte bine și mergem cu degetele, pentru a se crea forma potrivită. După care, este important să luăm un gel sau o ceară. Să fie un gel umed, să nu fie un gel foarte slab sau foarte tare. Fixarea trebuie să fie medie. Trebuie să formăm părul cu degetele. Întâi folosim acest gel. După ce am folosit gelul, folosim și un fixativ și de data aceasta, îl folosim foarte aproape, la câțiva cm, ca să ne fixeze. Alegeți un fixativ cu fixare medie, nu foarte puternic. Cu buricele degetelor, mergeți și simțiți foarte tare rădăcina, pentru a o fixa.”, a declarat specialistul.

Cum să menținem stilul Wet, cât mai mult timp

cum sa iti faci wet look

Cum să îți faci wet look, pentru a avea un păr superb

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să ne îngrijim scalpul pentru a evita alopecia. “Dacă persoana respectivă nu are suficient păr în zona donatoare, din păcate, nu se mai poate face altceva.”

Este important ca părul să aibă o fixare corespunzătoare, pentru a nu se lăsa. De aceea, Georgiana Stavrositu a explicat o metodă prin care părul să se mențină cât mai mult, dar să fie și cât mai pe spate, pentru a arăta așa cum trebuie.

„Ca să putem obține acest efect cât mai multă vreme, atunci este foarte important să așezăm un clips. Punem un șervețel prins cu clipsul de păr, în ambele părți ale capului. Dacă vom lăsa aceste șervețele 10-15 minute, se va aplatiza mai mult și nu va mai zbura. Aplicăm fixativ fără teamă, și pe șervețel. Pe lungimea părului nu dăm cu fixativ, ideea este să fie cât mai natural. La sfârșit folosim feonul, pe căldură medie. La sfârșit trebuie să luăm un texturizant, care să aibă neapărat luciu.”, a declarat hairstylistul.


Abonează-te pe

Citește și:

4 sfaturi pentru îngrijirea buzelor în sezonul rece

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Cum sa ai un par superb de Revelion

Cat de eficiente sunt multivitaminele pentru cresterea parului?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Am făcut tot ce a ținut de mine ca să fim bine.” Ce s-a întâmplat în familia Simonei Gherghe
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri