Totul despre cancerul de prostată la bărbați. „Este 100% vindecabil”


Cancerul de prostată este unul dintre cele mai întâlnite tipuri de cancer la bărbați. Nu doar că simptomele îi afectează pe bărbați la nivel fizic, ci și psihic și social. Din fericire, odată cu tehnologia, și medicina a evoluat, venind în ajutorul pacienților care se confruntă cu diverse boli.


In articol:

În cadrul emisunii, „Apel la consilier”, difuzată pe postul Kanal D, medicul urolog Anar Mammadov, a explicat ce este prostata, cum se manifestă asupra bărbaților, dar și cum poate fi tratată.

Când apare cancerul de prostată

totul despre cancerul de prostata

Informații legate de cancerul de prostată

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum poți avea mai multă intimitate în relația de cuplu. ”Dacă nu existau semne de intimitate în familia noastră, atunci nici noi nu avem acest model și suntem poate mai reci.”

Acest tip de afecțiune este prezentă doar în organismul masculin, iar principalele semne apar după vârsta de 40 de ani.

Doctorul a explicat importanța vizitei la medicul urolog, deoarece această boală nu produce simptome la început.

„Cancerul de prostată nu prezintă, de obicei, niciun simptom la început. Din acest motiv, le recomandăm pacienților să verifice, în fiecare an, începând cu vârsta de 40 de ani, analiza urinară PSA. Doar în stadiul avansat, pe măsură ce cancerul de prostată iese din propria carcasă, opt apărea dureri la nivelul oaselor, dificultăți la urinare, sângerări în urină, sângerări în lichidul seminal.”

, a declarat specialistul.

Cu toate că există metode prin care bărbații pot rezolva această problemă, în cazul celor care suferă de această afecțiune, este recomandat să meargă la un control medical, măcar de două ori pe an. Prin această modalitate, pacientul va cunoaște exact etapele bolii, dar și ce tratament trebuie să urmeze.

„În cazul în care o persoană se confruntă cu această boală, este recomandat să meargă la un control măcar o dată la 6 luni. În acest mod, prin diverse forme de cercetare medicală, precum RMN sau biopsie, situația este ținută sub control de către un doctor specializat.”, a precizat medicul.

Care sunt simptomele prostatei

cancer prostata simptome

Care sunt simptomele atunci când suferi de cancer de prostată

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Superalimente care iti ofera energie garantat

Spre deosebire de alte boli, cancerul la prostată poate afecta destul de sever viața socială a bărbaților, din cauza simptomelor pe care le produce. De aceea, o persoană care suferă de această boală trebuie să știe foarte bine cum să gestioneze toată situația, la nivel emoțional. Doctorul urolog a explicat care sunt principalele probleme cu care se confruntă cei diagnosticați cu această afecțiune: „Urinare bifurcată, urinare frecventă noaptea, uneori urinare frecventă în timpul zilei, senzație de exces de urină în vezica urinară după ce urinează. Aceste lucruri pot indica mărirea prostatei.”

Cum se tratează cancerul de prostată

cancer de prostata tratament

Cum poți trata cancerul de prostată

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce înseamnă endometrioza. „Cauza infertilității este endometrioza”

Datorită tehnologiei avansate, cancerul de prostată este una dintre puținele boli care se pot vindeca în totalitate. Medicul a explicat că există două modalități de tratament, la care pot apela cei care suferă de această afecțiune. Cu toate acestea, specialistul a subliniat importanța diagnosticării timpurii, pentru ca vindecarea să fie posibilă.  Conform studiilor, se pare că această boală a devenit din ce în ce mai des întâlnită, în ultima perioadă. Acest fapt se datorează creșterii speranței la viață, deoarece riscul de a dezvolta cancer de prostată crește odată cu vârsta.

„Diagnosticarea precoce este foarte importantă. Dacă vârsta diagnosticului precoce este tânără, există câteva alternative de tratament pentru cancerele de prostată pe care le diagnosticăm devreme. Pacienții sunt unoeori foarte tineri și ezită să își extirpe prostata, iar dacă tipul de boală, mărimea și localizarea tumorii ne permit, aplicăm noi metode de tratament. Aplicăm tehnologia pe care o numim HIFU, care presupune unde cu ultrasunete focalizate, de înaltă frecvență. Aceasta arde doar celula canceroasă a cancerului de prostată. A doua metodă este cea robotică. În cazul în care cancerul de prostată este diagnosticat la timp, această metodă de tratament este foarte eficientă. Îndepărtăm prostata în mod robotizat, protejând nervii și mușchii de incontinență urinară.”, a declarat specialistul.

Cu toate acestea, specialistul a subliniat importanța diagnosticării timpurii, pentru ca vindecarea să fie posibilă.

„Cancerul de prostată este 100% vindecabil. Este important doar să se facă un diagnostic timpuriu. Prin protejarea granițelor chirurgicale ale prostatei, îndepărtarea tuturor zonelor tumorale, îndepărtarea ganglionilor limfatici, calitatea vieții pacientului crește.”, a declarat medicul urolog.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Alimente care scad colesterolul garantat

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Care sunt problemele glandei tiroide la copii. „Apare la naștere”

Totul despre enterocolita la copii. „Este important să ne spălăm”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri