Totul despre augumentarea mamară, una din cele mai accesate intervenții estetice


Intervențiile care au în vedere augmentarea mamară sunt solicitate din ce în ce mai mult, în ultima vreme, mai ales de femeile care sunt, sau își doresc să fie mămici. Majoritatea persoanelor apelează la această operație de la vârste destul de fragede, pentru a oferi mai mult volum sânilor.


In articol:

Elena Martin, medic specialist în chirurgie plastică, a vorbit, în cadrul emisiunii „Dimineața cu noi” difuzată pe postul de televiziune Kanal D, despre augmentarea mamară și despre tot ceea ce trebuie să știi, în momentul în care alegi să faci această operație.

Citește și: Care sunt limitele într-o relație. „Nu trebuie să facem reguli”

Totul despre augumentarea mamară

Totul despre augumentarea mamară

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Totul despre căsătorie sau concubinaj. „Sunt realități ale prezentului”

Totul despre augmentarea mamară

Elena Martin, medic specialist în chirurgie plastică, a vorbit despre augmentarea mamară, unde a menționat faptul că aceste intervenții sunt din ce în ce mai solicitate.

Implantul mamar este un suport prin care sânul se remodelează, iar anumite paciente optează pentru această operație de la vârste destul de mici, cum ar fi 20 de ani.

Aceste intervenții estetice pot fi făcute de la vârsta de 18 ani, deoarece este foarte important ca procesul de creștere al sânului să fie oprit și acesta să ajungă la maturitate, iar un factor foarte important, este ca înainte de operație, pacientele să fie perfect sănătoase și din acest motiv există un set complex de analize care se face înainte.

„Sunt intervenții din ce în ce mai solicitate, nu știu dacă au legătură cu pandemia sau nu, dar, multe femei, cele care sunt mămici, sau se pregătesc la un moment dat să fie mămici, își doresc o intervenție la nivelul sânilor. Implantul mamar, practic, este un suport, prin care se remodelează sânul, dacă vorbim despre un sân mai mic, sunt paciente care apelează la această operație, la vârste destul de mici, în jur de 20 de ani, pentru că pur și simplu nu au sâni, iar implantul are rolul de a da volum. Dacă vorbim de mămici, care pot avea și un exces de piele, pentru că în urma procesului de alăptare sânii se mai lasă sau se golesc, atunci implantul are rolul de suport, pe care îl folosim pentru a remodela sânul și pentru a umple pielea. Teoretic și practic, toate intervențiile estetice pot fi făcute după vârsta de 18 ani. Este important ca procesul de creștere să fie oprit și sânul să ajungă la maturitate. Înainte de operație trebuie să fim perfect sănătoase, și sunt multe analize pe care le facem înainte de operație, să nu avem anumiți germeni, pentru că uneori aceste bacterii, în contact cu implantul mamar pot crește riscul de contractură capsulară”, a spus specialistul.

Se va face ecografia mamară, prin care se va evalua starea glandei, iar apoi operația poate avea loc. Controlul va avea loc la aproximativ două săptămâni, când pielea este închisă, iar apoi, pacienta trebuie să aibă răbdare pentru că implantul trebuie să se așeze.

 „Facem ecografie mamară, prin care evaluăm starea glandei, înainte de operație și cu emoțiile de rigoare ne vedem la operație și ulterior ne vedem la control, la aproximativ 2 săptămâni, când pielea practic este închisă, iar apoi trebuie să avem răbdare, pentru că acest implant trebuie să se așeze, trebuie să coboare, să creeze o capsulă în jurul lui încât să se stabilizeze nivelul sânului, mușchiul să se relaxeze și el, pentru că deseori implantul este plasat sub mușchiul pectoral și din punct de vedere estetic apreciem rezultatul undeva la șase luni postoperator”, a mai adăugat medicul.

Citește și: Cum să scapi de cearcăne. 3 produse care te pot ajuta și pe care le găsești la tine acasă

Totul despre augumentarea mamară

Totul despre augumentarea mamară

[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce se subțiază părul. „De obicei, este vinovat stilul de viață”

Cum se alege implantul mamar

Medicul a mai menționat faptul că înainte de alegerea implantului, pacientele ei trebuie să vorbească aceeași limbă cu ea, deoarece implantul final ea îl va alege, în timpul operației.

„Legat de alegerea implantului, le spun pacientelor că este foarte important, înainte de operație ca noi două să vorbim aceeași limbă, pentru că implantul final eu îl voi alege în timpul operației. Uneori, și asta este foarte frecvent în practica mea, pacientele au asimetrii majore, mai ales din cauza toracelui și putem folosi la un sân un implant mai plat, iar la celălalt un implant mai bombat. Nu are legătură forma implantului cu forma sânului”, a mai declarat medicul.

Citește și: Totul despre cancerul pancreatic. „Esența problemei este o viață sănătoasă.”

Totul despre augumentarea mamară

Totul despre augumentarea mamară

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum ne învățăm copilul să aibă un stil de viaţă sănătos. „Copiii învață din exemple”


Abonează-te pe

Citește și:

Totul despre terapia prin râs. Cum ne ajută?

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cele mai frecvente malformații congenitale la copii. „Există un număr mare de boli congenitale”

Ce poți face pentru a obține o pensie alimentară corectă pentru copilul tău. „În România noi avem și o problemă de mentalitate”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri