Toamna - momentul potrivit pentru a planta trandafiri!


Trandafirii sunt plante rezistente care trăiesc foarte mulți ani și ne încântă cu priveliștea lor atât privirile, cât și sufletele. Pentru a ne bucura de un trandafir sănătos, trebuie să ne asigurăm că acesta este plantat corect și în sezonul potrivit. Trandafirul este o plantă puțin pretențioasă și se prinde repede în pământ. Totuși, pentru o plantare corectă care să ne ofere succesul, trebuie să ținem cont de câteva aspecte tehnologice.


In articol:

Trandafirii sunt plante rezistente care trăiesc foarte mulți ani și ne încântă cu priveliștea lor atât privirile, cât și sufletele. Pentru a ne bucura de un trandafir sănătos, trebuie să ne asigurăm că acesta este plantat corect și în sezonul potrivit.

Trandafirul este o plantă puțin pretențioasă și se prinde repede în pământ. Totuși, pentru o plantare corectă care să ne ofere succesul, trebuie să ținem cont de câteva aspecte tehnologice.

Citeste si: Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

În primul rând, plantarea trandafirilor trebuie realizată atunci când aceștia se afla în repaus vegetativ. Acest aspect înseamnă fie în sezonul toamnei, cu precădere în lunile octombrie – noiembrie, fie primăvara, în lunile martie – aprilie.

  

Toamna - momentul potrivit pentru a planta trandafiri!
Toamna - momentul potrivit pentru a planta trandafiri!

Toamna este cel mai potrivit anotimp pentru plantarea trandafirilor

Dintre primăvara și toamna, recomandarea noastră este ca plantarea să fie realizată toamna deoarece ploile frecvente tasează solul în jurul rădăcinilor și oferă suficienta umiditate pentru o buna înrădăcinare a trandafirilor, cât și formarea de rădăcini noi. Astfel, pe timpul iernii, în perioada în care nu dă înghețul, rădăcinile cresc și se dezvoltă.

Mulțumită procesului de înrădăcinare care se întâmplă pe timpul ierii, trandafirii vor avea o putere mult mai mare primăvara de a porni în vegetație și se vor bucura de o creștere viguroasă pe parcursul anului. În plus, înflorirea lor va fi mult mai bogată.

Citeste si: Begonia –cele mai bune sfaturi pentru o creștere armonioasă! E o floare absolut superbă!

Toamna - momentul potrivit pentru a planta trandafiri!
Toamna - momentul potrivit pentru a planta trandafiri!

Pasi de urmat pentru o plantare de succes

Locul care trebuie ales pentru plantarea trandafirilor trebuie să fie unul foarte însorit, un loc care să asigure o expunere directă la razele solare de minimum 5 ore pe zi. Plantarea într-un loc umbrit compromite înflorirea trandafirilor.  

Solul în care sunt plantați trandafirii trebuie să fie unul fertil, nici prea uscat dar nici prea umed.

Prea multă umiditate duce la putrezirea rădăcinilor.

La plantările de toamna ramurile se lasă mai lungi decât în mod normal, urmând ca primăvara următoare acestea să fie scurtate la 4 sau 5 noduri.

Groapa în care se plantează trandafirul trebuie săpată în dimensiuni de 40 pe 40 de cm, cu adâncime tot de 40 de cm, pentru a lăsa suficient spațiu rădăcinilor să se întindă și să facă priza bună la sol.

Udarea se face cu apa simplă, toamna neaplicandu-se fertilizări. Fertilizările vor începe din primăvară, odată ce trandafirul intră în faza de creștere.


Abonează-te pe

Citește și:

Azalea – cum întreții o floare pretențioasă? Îţi dezvăluim toate secretele!

Bombă în showbiz! Au DIVORȚAT în secret după 10 de căsnicie

Dieta indiană. Plan alimentar.

Mască pentru păr cu OU

Numerologie 2021 - An cu vibrație 5. Cum să îți calculez cifra destinului și numărul de destin?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ziua Tatălui. Când se sărbătorește în 2021 și de ce nu are dată fixă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri