Tichete sociale 2023. Femeile aflate în pragul sărăciei pot beneficia de prima tranșă de bani. Când vor primi tichete preșcolarii și elevii vulnerabili?

Tichete sociale 2023. Femeile aflate în pragul sărăciei pot beneficia de prima tranșă de bani. Când vor primi tichete preșcolarii și elevii vulnerabili?
Tichete sociale 2023. Femeile aflate în pragul sărăciei pot beneficia de prima tranșă de bani. Când vor primi tichete preșcolarii și elevii vulnerabili?

Tichete sociale. Pe parcursul anului, tichetele sunt distribuite la fiecare două luni, în șase tranșe, fiecare tichet are o valoare de 250 de lei și poate fi folosit pentru a cumpăra alimente.

Vouchere sociale 2023. Prima tranșă de carduri sociale și alte beneficii pe care le primesc de la stat persoanele aflate în dificultate financiară și în pragul sărăciei a sosit deja.

Citește și: Se dau vouchere în valoare de 2.000 de lei pentru mamele vulnerabile. Cum pot intra în posesia acestor bani

Tichete sociale 2023. Când intră banii pe card

În 2023, românii din categoria celor vulnerabili vor primi de la stat vouchere pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei.

Pe parcursul anului, voucherele vor fi distribuite o dată la două luni, în șase tranșe; fiecare voucher are o valoare de 250 de lei și poate fi folosit atât pentru a cumpăra alimente, cât și pentru a plăti o masă caldă într-un restaurant sau altă unitate care beneficiază de acest serviciu.

Tichetele sociale nu pot fi folosite pentru a cumpăra tutun sau produse de curățenie.

Proiectul își propune să abordeze problema scăderii nivelului de trai și a grupurilor sociale vulnerabile pentru a reduce riscul de sărăcie la nivel național. Primul lot a fost deja alocat în acest an. Deși se spunea că voucherele vor fi puse pe carduri o dată la două luni, un reprezentant al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că primii 250 de lei vor fi alocați în luna martie.

În plus, următoarele vouchere vor fi plătite beneficiarilor în lunile mai, iulie, septembrie și decembrie 2023.

Fiecare voucher este valabil timp de 12 luni de la emitere. Vă rugăm să rețineți că cardul poate fi utilizat numai de către beneficiar.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Bineînțeles, există excepții pentru persoanele care nu pot merge la cumpărături.

Puteți cere ajutorul unei persoane apropiate, dar în acest caz va trebui să prezentați o dovadă a identității titularului de card.

Cine beneficiază de tichete sociale în 2023

-copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei,

-familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023,

-familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023,

-familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr.

416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, vor primi și ele tichete sociale în 2023,

Citește și: Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate- kanald.ro

Citește și: "Era sânge, era casa groazei!"- Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere- stirilekanald.ro

-pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei pentru tranșele din anul 2023.

Citește și: Femeile din România vor primi bani mai mulți, crește salariul minim pe economie! Ministrul Muncii a făcut anunțul înainte de 8 martie

 

 Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Se dau vouchere în valoare de 2.000 de lei pentru mamele vulnerabile. Cum pot intra în posesia acestor bani

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Cum să organizezi un picnic de poveste. Tot ce ai nevoie pentru un moment de relaxare în natură

În această seară, de la ora 20:00, în serialul “O dragoste”, Fatih nu îl vrea pe Giray în viața frumoasei Doga

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies