Temperaturi istorice în România! Ce anunță meteorologii pentru finalul anului 2019


Anunțul de ultimă oră al meteorologilor pentru ultimele zile ale anului 2019.


In articol:

În toată ţara, temperaturile sunt cu 15 grade mai ridicate decât ar trebui în această perioadă. Pentru prima dată în ultimii 15 ani, la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, încă nu se lucrează la hotelul de gheaţă din cauza temperaturilor atât de ridicate.

În această dimineață, temperaturile au depășit 10 grade în unele zone de munte, chiar dacă minimele au fost de -7 grade la Obârșia Lotrului și de -6 grade la Brașov.

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit de Crăciun, la nivelul întregii ţări, iar ninsorile vor fi prezente doar la altitudini de peste 1.800 de metri, a declarat, luni, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul și în perioada Revelionului.

Vremea continuă să se încălzească în zilele următoare

Miercuri, vor fi până la 21 de grade în sudul ţării. Şi pentru Crăciun, meteorologii anunţă vreme de primăvară, în jur de 10 grade, iar de zăpadă nici nu mai vorbim. La munte, în schimb, din cauza temperaturilor ridicate, în Munţii Făgăraş şi în Masivul Bucegi este risc de avalanșă.

Iată cum va fi vremea, potrivit meteoromania, până pe 29 decembrie.

 
BANAT

În prima săptămână de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Media temperaturilor maxime se va situa între 13 și 16 grade, iar a minimelor între 3 și 6 grade. În cea de a doua săptămână se va răci treptat, astfel încât la finalul acesteia media temperaturilor maxime va fi de 4 grade și a minimelor de -1 grad, valori apropiate de cele specifice perioadei.

Probabilitatea de ploaie va fi în creștere din data de 20 decembrie.

CRIŞANA

Până în data de 22 decembrie regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele specifice lunii decembrie. Astfel, vor fi temperaturi maxime a căror medie se va situa, în general, între 13 și 15 grade și minime, în medie, între 3 și 6 grade. Din data de 23 decembrie se va intra într-un proces de răcire treptată, care va face ca în ultimele zile de prognoză să se înregistreze temperaturi în jurul celor caracteristice peioadei. Media temperaturilor maxime va fi de 4...5 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de -1 grad. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 21...29 decembrie.

TRANSILVANIA
În prima săptămână de prognoză media maximelor termice nu va avea variații importante și va fi de 10...12 grade, iar a minimelor va crește treptat, de la -4...-3 grade în prima zi, până la 2 grade în ultima. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat, maximele termice vor ajunge până la 2 grade la finalul intervalului, iar minimele până la -5 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată începând cu data de 20 decembrie.

MARAMUREŞ

Până la finalul primei săptămâni de prognoză media maximelor termice se va situa între 11 și 14 grade, iar a minimelor între 1 și 4 grade. Apoi se va răcori treptat, astfel încât în ultimele zile din interval vor fi temperaturi maxime care în medie vor atinge doar 3...4 grade și minime a căror medie se va situa ușor sub pragul de îngheț. Din data de 20 decembrie, temporar, vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

MOLDOVA
Între 16 și 25 decembrie vremea va fi caracterizată, în general, de valori termice mult mai ridicate decât în mod normal în acea perioadă. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 7 și 14 grade, iar a minimelor între 1 și 4 grade. Ulterior se va răci treptat, cu aproximativ 4...5 grade, până la finalul intervalului de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 20 decembrie.

DOBROGEA

Până în data de 24 decembrie vremea se va menține mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Astfel, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 11...15 grade și minime de 5...8 grade. Din 25 decembrie se va răcori ușor și treptat, în medie cu 4...5 grade până în ultima zi de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22- 29 decembrie.

MUNTENIA

În intervalul 16-24 decembrie vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în acea perioadă; media temperaturilor maxime va fi de 12...15 grade, iar a minimelor se va situa, în general, între 2 și 4 grade. Va urma o perioadă în care temperaturile vor începe să scadă treptat, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va fi de 5...6 grade, iar a minimelor de -1...0 grade.
Trecător și pe arii restrânse, după data de 20 decembrie, în unele zile vor fi ploi slabe.

OLTENIA

Până în data de 25 decembrie vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Astfel, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 10...13 grade și minime, în general, între 1 și 4 grade. Din 26 decembrie se va răcori ușor și treptat, iar în ultimele zile mediile maximelor de temperatură vor ajunge până la 4...5 de grade, iar a minimelor se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Trecător în unele zile vor fi condiții de ploaie slabă, începând cu data de 20 decembrie.

LA MUNTE
Temperaturile vor fi în creștere până în 18 decembrie, când media maximelor va atinge 14 grade, iar a minimelor 7 grade. După această dată va începe un proces de răcire treptată ce va face ca în ultimele zile de prognoză temperaturile să devină negative atât ziua cât și noaptea.
Din data de 20 decembrie, în unele zile local vor fi precipitații (ploaie, lapoviță și
ninsoare).


Abonează-te pe

Citește și:

Marea Finală “Bravo, ai stil ! Celebrities”, sâmbătă, 5 februarie, de la ora 20:00!

Imagini BOMBĂ! Marian Vanghelie s-a ascuns cu o femeie misterioasă

Carmen de la Sălciua, prezentă la divorțul iubitului ei, Marian Corcheș! Bianca, fosta lui soție, a fost jignită de artistă: „Carmen a dovedit ce caracter are”

5 jocuri care îți vor ajuta copilul să dezvolte inteligență emoțională și să-și îmbunătățească limba engleză

Viviana Sposub își schimbă orientarea profesională! Iubita lui George Burcea vrea să exceleze într-un alt domeniu: „Aş putea oricând să fac şi asta”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Leon Dănăilă, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri