Te dor sanii? Afla care sunt cauzele

Te dor sanii? Afla care sunt cauzele
Te dor sanii? Afla care sunt cauzele

Durerea de sani sau mastalgia cum este numita in termeni medicali este o afectiune comuna in randul femeilor. Un studiu recent a aratat ca 70% dintre femei se confrunta cel putin o data in viata cu dureri la nivelul sanilor.

Iata din ce motive te dor sanii

1. Ciclul menstrual


Foarte multe femei acuza sensibilitate, tensiune, intepaturi si o durere usoara care se manifesta la ambii sani inainte si in timpul menstruatiei. Acest tip de durere apare o data pe luna, de obicei cu 3-7 zile inainte de menstruatie. Se resimte in partea superioara a sanilor si se extinde catre subrat. Afecteaza in special femeile cu varsta cuprinsa intre 30-40 ani.



2. Menopauza

Chiar daca secretia de hormoni se diminueaza, unele femei acuza dureri de sani inaintea instalarii menopauzei, dar si dupa daca femeia urmeaza terapia de substitutie hormonala. Specialistii sustin ca durerile mamare dispar odata cu sfarsitul menopauzei.

3. Anticonceptionalele

In cazul in care iei anticonceptionale si ai constatat prezenta durerilor de sani odata cu inceperea administrarii lor, medicul poate sa iti recomande o intrerupere a tratamentului pentru a observa simptomele sau poate schimba anticonceptionalele.
Dar, este la fel de posibil ca daca te confrunti cu dureri de sani si nu iei anticonceptionale sa ti se recomande administrarea lor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Sursa: sanatate.bzi.ro



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies