„Sunt fericită, să suportăm consecințele.” Ce mesaj dur i-a transmis Niculina Stoican, Olguței Berbec. Artista a fost acuzată de plagiat

„Sunt fericită, să suportăm consecințele.” Ce mesaj dur i-a transmis Niculina Stoican, Olguței Berbec. Artista a fost acuzată de plagiat
„Sunt fericită, să suportăm consecințele.” Ce mesaj dur i-a transmis Niculina Stoican, Olguței Berbec. Artista a fost acuzată de plagiat

Procesul în care Olguța Berbec o acuză pe Niculina Stoican de plagiat se apropie de finalizare. După doi ani de audieri și expertize, specialiștii au ajuns la concluzia că melodia interpretată de Niculina Stoican este, de fapt, un cântec din folclorul tradițional, iar artista a făcut și primele dezvăluiri în acest sens.

Conflictul dintre cele două are loc de doi ani, după ce Olguța Berbec a acuzat-o pe Niculina Stoican că i-a „furat" piesa și a intentat un proces de plagiat împotriva ei. Cele două artiste de folclor au susținut până acum lupta în instanță, încercând să-și evidențieze fiecare propria parte de adevăr, iar procesul pare că se apropie de finalizare.

Citește și: „Momentan nu a avut loc primul termen de judecată. Scandalul pe averea lui Petrică Mîțu Stoian nu s-a terminat

Ce mesaj dur i-a transmis Niculina Stoican, Olguței Berbec

Olguța Berbec i-a adus acuzații grave Niculinei Stoican, spunând că i-a copiat linia melodică a piesei „Dragoste veche și nouă" și a compus o altă piesă similară.

În cadrul acestui proces, piesa interpretată de Niculina Stoican a fost supusă unei analize de către un etnomuzicolog, care a concluzionat că nu a existat un plagiat, ci mai degrabă melodia a fost culeasă din folclor.

Acum, cele două vedete așteaptă hotărârea judecătorilor pentru a clarifica acest caz.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

După finalizarea procesului, celebra cântăreață de muzică populară a confirmat informațiile și a radiat de bucurie, deoarece s-a dovedit că avea dreptate și că nu a copiat melodia colegii sale de breaslă. Această confirmare i-a adus o satisfacție imensă și a încheiat cu succes acest capitol controversat din cariera sa.

„În ceea ce privește subiectul cu melodia furată și acțiunea facută în instanță, da, pot să confirm că s-a cerut expertiza la Institutul de Folclor Brăiloiu, s-a făcut expertiza, s-a depus la instanță, iar concluzia lor e: piesa este folclor! Ce mă bucură foarte tare este faptul că nu speța mea contează, ci faptul că se reglementează niște lucruri care trebuie să fie foarte clare pentru generațiile care vin.

Noi trebuie să ne păstram în niște definiții, criterii, reguli, trebuie să le respectăm ca să putem să putem să lăsăm acest fenomen al folclorului să rămână viu. Să se transmită de la o generație la alta, cu sursă de inspirație, cu caracter colectiv… sunt lucruri pe care nu le-am inventat eu, sunt definiții ale folclorului date de Brăiloiu. Ar trebui să nu mai avem ușurinta asta de a face declarații care ne pun într-o lumină proastă.
Dacă ne punem în situații jenante, trebuie să suportăm și consecințele. Eu mă abțin în a face comentarii, aștept hotărârea instanței. Dar, recunosc, sunt foarte fericită că expertiza a spus adevărul, pe care l-am susținut încă de la început”, a
declarat Niculina Stoican pentru starpopular.ro.

Ce mesaj dur i-a transmis Niculina Stoican, Olguței Berbec
Ce mesaj dur i-a transmis Niculina Stoican, Olguței Berbec[Sursa foto: Facebook]

Ce a declarat Olguța Berbec despre procesul cu Niculina Stoican

În urmă cu un an, Olguța Berbec a făcut declarații în care menționa că inițial nu a avut intenția să o ducă pe Niculina Stoican în instanță. Între cele două cântărețe de muzică populară a apărut o dispută, după ce au lansat piese care aveau asemănări notabile, cu o diferență de câțiva ani între ele. Olguța susține că ea a compus piesa prima, iar Niculina Stoican a plagiat-o ulterior.

Citește și: Ștefania, pregătită să repare situația dintre ea și Cosmin! Pentru cine are concurenta de la „Casa iubirii” sentimente reale: „În noaptea asta m-am gândit...”- kanald.ro

Citește și: "L-aş omorî!" Mărturiile pline de durere ale părinților criminalului Mariei, fetița de 8 ani găsită moartă în pădure- stirilekanald.ro

„Nu a fost intenția mea să se ajungă aici. M-a contranotificat ca și când aș fi coautoare. Din 2015 am înscris-o la UCMR-ADA.  Adică, eu aș fi putut păcăli instituțiile acestea timp de 6 ani?Am știut că îmi cântă piesa și nu am spus nimic. Nu eram nici prima și nici ultima care pățește așa ceva. Știam de la apropiați că a modificat versurile și că a înregistrat-o. Lucrurile rămâneau așa dacă nu mă notifica ca și autoare. Inițial eu am notificat-o prima dată, iar cei de la YouTube i-au dat jos piesa.  Melodia a fost urcată iar pe YouTube și în acel moment ea m-a contranotificat. YouTube este ca un robot, mi-a dat șansa să fac un demers în 10 zile, să le prezint o acțiune. Mă puteau închide și pe mine. Și atunci a spus, mergeți în instanță și decideți autorul. Nu am vrut să mă judec cu nimeni, dar nici nu mai puteam da înapoi! Nu mă face fericită situația aceasta. Am fost chemate amândouă în instanță pentru a ni se lua o opinie. Atât. A fost un soi de interviu. Nu a fost sub jurământ. Avocatul îmi explicase că va fi ceva relaxat. Ea a auzit ce am spus eu, eu am auzit ce a spus ea. Când a fost întrebată de judecător dacă este de acord că linia melodică a piesei ei seamănă cu a mea, lansată în 2015, ea a recunoscut și a spus da. Pentru mine nici nu mai contează altceva”, a povestit Olguța Berbec pentru Fanatik.ro.

Ce mesaj dur i-a transmis Niculina Stoican, Olguței Berbec
Ce mesaj dur i-a transmis Niculina Stoican, Olguței Berbec[Sursa foto: Facebook]

Citește și: "Mie nu-mi mai trebuie nicio clarificare sau concluzie." Ce se întâmplă în procesul dintre Olguța Berbec și Niculina StoicanCitește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

“Mă cert cu toată familia!” Care este motivul pentru care Andreea Tonciu a primit interdicție din partea soțului

TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO

Kassandra, fiica adoptivă a Danei Rotariu, gest sfâșietor după moartea mamei sale

"Se gândea ca să regizeze relația. Toate lucrurile au fost o minciună". Ies la iveală detalii uluitoare despre mariajul dintre Maria Constantin și Marcel Toader

Alegere neașteptată pentru Alev

Sindy și Vlădaia, eliminate de la Insula de 1 milion! Strategia care le-a trimis direct acasă. Primele declarații: „Când te auto propui, riști să pleci acasă”

"Să plece!" Verdict crunt în gala fără eliminare din "Casa Iubirii". Antoni, Cosmin, Ștefania, în plin coșmar. "Nu știu ce să mai cred, vreau să fiu propus spre eliminare"


Cookies