Succesul cinelor și pranzurilor depinde de ce farfurii și alte articole de masă folosiți!


Succesul cinelor și pranzurilor depinde de ce farfurii și alte articole de masă folosiți!

Să alegeți vesela pentru a face o impresie extraordinară nu este un lucru ușor!


In articol:

Așadar, vă dăm câteva sfaturi de specialitate, sfaturi de decorare și cum să alegeți farfuriile și vesela în general pentru ca mesele pe care le organizați să aibă succes.

 

Vase albe sau colorate? Sau farfurii din gresie sau porțelan? Alegerea veselei potrivite poate deveni o adevărată bătaie de cap. Dincolo de stil, nu trebuie să neglijăm aspectul practic pentru a evita surprizele neplăcute. Modul în care vor fi utilizate farfuriile este important pentru că trebuie să se adapteze la felul nostru de viață, cât și la dorințele noastre.

 

Gândiți-vă la material pentru a alege farfuriile potrivite

 

Regulă de aur pentru a alege veselă fără a greși? Începeți cu alegerea farfuriilor, care va determina apoi alegerea paharelor, a tacâmurilor și a altor accesorii pentru masă. În afară de câteva excepții, cum ar fi vesela din melamină sau din bambus, cele mai multe farfurii și alte articole din veselă sunt ceramice. Realizată din teracotă, ceramica există în diferite variante:

 

-Gresia este o ceramică cu aspect mai autentic, mai rustic și foarte rezistentă. Fațada este mai poroasă decât porțelanul și, prin urmare, mai fragilă. Piesa deteriorată de o zgârietură va tinde să se înnegrească și chiar să devină grasă, deoarece va absorbi reziduurile.

 

-Cea mai albă, mai fină și mai translucidă ceramică, porțelanul rămâne reperul în veselă. Rezistent la apă, porțelanul este și ultra rezistent la șocuri mecanice sau termice. În plus, cele mai frumoase și elegante farfurii sunt cele din porțelan.

 

Nu neglijați aspectul practic pentru a alege cea mai bună veselă

 

Pentru a vă alege veselă fără a provoca un stres inutil, este absolut necesar să luați în considerare latura practică care este la fel de importantă ca și aspectul estetic.

 

Începând cu numărul de persoane care servesc masa deobicei, trebuie să tineți cont de anumite lucruri. Dacă achiziționați veselă pentru viața de zi cu zi, nu trebuie să uitați să numărați și prietenii ocazionali. Pentru a anticipa posibilitatea de a avea musafiri, începem întotdeauna cu un serviciu de 12 piese. Acest lucru lasă o marjă apreciabilă pentru alte persoane care pot să apară la masa voastră.

 

De asemenea, este necesar să ne gândim la verificarea rezistenței serviciului ales și a confortului de utilizare. Vasele destul de subțiri sau din sticlă, de exemplu, ar trebui evitate când vorbim despre copiii. Putem alege farfurii mai groase și foarte stabile odată așezate pe masă. Soliditatea și confortul sunt la fel de importante pentru tacâmurile pe care le ținem în mână. O atenție deosebită se acordă atunci atât ergonomiei, cât și designului.

 

Și chiar dacă astăzi majoritatea serviciilor de masă sunt sigure pentru mașina de spălat vase, trebuie să vă amintiți să verificați cu atenție această funcție pentru a evita surprizele neplăcute. Farfuriile din gresie ceramică și porțelan, de exemplu, pot fi spălate în mașina de spălat vase chiar și atunci când vorbim despre utilizarea de zi cu zi. Dar mașina de spălat vase nu este potrivită pentru vasele cu margine aurie sau argintie care, din cauza detergentului, vor tinde să se estompeze în timp.

 

Adaptați-vă vesela la utilizare și stilul de viață

 

Fie că o achiziționați pentru mesele zilnice, cine aperitive, brunchuri, sau cine mai sofisticate, veselă trebuie să se adapteze stilului nostru de viață. Mai presus de toate, trebuie să vă proiectați serviciul de farfurii ca pe ceva care să vă semene și care să vă îmbunătățească modul în care sunt prezentate felurile de mâncare. Apoi adaptăm recipientul la conținut și multiplicăm posibilitățile. Pentru un aperitiv de cină, de exemplu, nu ezităm să amestecăm recipientele mici cu cele voluminoase. De asemenea, putem alege un număr mai mare de farfurii decât să alegem o piesă prea sofisticată.

 

La farfuria potrivită alegeți tacamul potrivit

 

La recipiente noi, alegeți și tacâmuri noi. Tacâmurile s-au reinventat și au evoluat odată cu pregătirea preparatelor.

 

Culoarea de asemenea face toată diferența, mai ales pentru persoanele care țin la aspect extraordinar de mult. De exemplu, știați că o farfurie roșie scoate în evidență alimente precum carnea de pasăre, porc, cartofi și porumb? Desigur, farfuriile de culoare albă sunt cele mai elegante și preferate atunci când nu știm ce să alegem. Se spune, de asemenea, că cei mai mari bucătari folosesc farfurii albe pentru că acestea “prezintă” mai bine felurile lor de mâncare. De fapt, va puteți gândi că farfuria este ca o pânză și felul de mâncare îl reprezintă compoziția de pe pânză. Dacă nu doriți farfurii albe, însă sunteți adept al eleganței, va sugerăm să folosiți veselă ivoire.

 

Alte elemente de luat în considerare

Paharele trebuie și ele alese cu grijă. Ele trebuie să fie foarte ușoare și în niciun caz casante. De aceea, dacă farfuriile sunt de calitate, trebuie să alegeți pahare de o calitate asemănătoare.

 

În modul de aranjare a mesei, luați în considerare și alte aspecte, cum ar fi fața de masă. În timp ce fețele de masă albe sunt drăguțe, acestea promovează o mai bună gestionare a spațiului. În plus, culoarea lor poate ajuta oaspeții să-și distingă farfuria și să determine care ustensile, șervețele și pahare sunt ale lor.

 

Aspectul și prezentarea mesei și a alimentelor au un impact mai mare decât ați putea crede. Când este vorba în special despre o masă festivă, cu toții își doresc să facă o impresie bună datorită unui serviciu de farfurii adaptat, eficient și accesibil. Având în vedere acest lucru, trebuie să vă gândiți să creați o prezentare interesantă la un cost rezonabil, să folosiți farfurii de calitate care, în timp, se vor dovedi a fi, de fapt, mult mai economice.


Abonează-te pe

Citește și:

”Legea nu își face cum ar trebui treaba." Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au ajuns la poliție după ce s-au luat la bătaie

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

„Aceste lucruri acasă sunt imposibil de făcut” Condițiile în care trăiește mama Oanei Roman în azil

Preotul Visarion Alexa a recunoscut că a agresat diferite enoriașe

Ce a decis instanța cu privire la libertatea Elenei Udrea

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri