Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului

Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului

Este un aliment cu proprietati benefice ce nu pot fi ignorate.

Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului. Este un aliment cu proprietati benefice ce nu pot fi ignorate. Ar trebui sa iei in considerare consumul sau zilnic. Exista studii care au demonstrat ca 2 ciuperci demarime medie, daca sunt consumate zilnic, au capacitatea de a reduce riscul de aparitie a cancerului cu 45%. Ar trebui sa iti dea de gandit, pentru ca reprezinta un procent impresionant. Ca sa determine legatura dintre consumul de ciuperci si scaderea riscului dezvoltarii cancerului, cercetatorii au efectuat o meta-analiza a mai multor studii privind cancerul. Din rezultatele lor s-a descoperit ca, cu cat consumul de ciuperci este mai mare, cu atat este mai mic ricul de aparitie a cancerului,in special a celui de san.

Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului [Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile ciupercilor

Ciupercile cntin foarte multi compusi bioactivi, printre care si compusi fitochimici (caretonoide, acizi fenolici, alcaloizi, caretonoide), seleniu, polizaharide, fibre, vitamine (vitaminele B si D, acid ascorbic, riboflavina, niacina, tiamina), precum si antioxidanti ergotioneina si gluationa, al caror rol este esential in prevenirea cancerului. Compusii care se regasesc in compozitia ciupercilor ofera proprietati antimicrobiene,antitumorale si antivirale. In plus, ciupercile au proprietatea de a proteja sistemul cardiovascular si ficatul,ajutand inclusiv la intarirea  sistemului imunitar al organismului,care protejeaza impotriva imbolnavirii.

Citeste si: Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!

Cum actioneaza ciupercile impotriva cancerului

Nu este momentan cunoscut mecanismul protector al ciupercilor, inca cercetatorii speculeaza ca antioxidantii aflati in compozitia acestora ar putea juca un rol.

Sa iti completezi nivelul deantioxidanti in organism inseamna sa contribui la protejarea acestuia de stresul oxidativ si de riscul de cancer.

Astfel, studiile au demonstrat ca un consum zilnic de 2 ciuperci de marime medie ar putea sa reduca riscul de cancer cu 45%. Dintre acestea, ciupercile shiitake, oyster, maitake si king oyster prezinta cel mai mare continut de ergotenoina, insa si alte tipuri de ciuperci, precum champignon, sunt asociate cu un risc scazut de aparitie ca cancerului.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum arată bradul Ramonei Olaru și ce cadouri a primit asistenta TV, de ziua ei: „O iubesc, este superbă, este fix ce trebuia.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Șoc în televiziune! A făcut infarct în direct și nu a mai putut fi salvat. Imaginile au șocat pe toată lumea

Apariția neașteptată a lui Cristi Botgros după comparația fostei sale iubite cu mama lui, Adriana Ochișanu. CU CINE A FOST VĂZUT la scurt timp după ce Alexandra Cuhuteac a lansat piesa care face ravagii pe internet

Tragedie de nedescris pentru o femeie, care a căzut de la etajul 10 al unui bloc, având în brațe gemenii de trei ani

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru