Este un aliment cu proprietati benefice ce nu pot fi ignorate.
Studiu: Consumul zilnic al acestui aliment reduce riscul de aparitie a cancerului. Este un aliment cu proprietati benefice ce nu pot fi ignorate. Ar trebui sa iei in considerare consumul sau zilnic. Exista studii care au demonstrat ca 2 ciuperci demarime medie, daca sunt consumate zilnic, au capacitatea de a reduce riscul de aparitie a cancerului cu 45%. Ar trebui sa iti dea de gandit, pentru ca reprezinta un procent impresionant. Ca sa determine legatura dintre consumul de ciuperci si scaderea riscului dezvoltarii cancerului, cercetatorii au efectuat o meta-analiza a mai multor studii privind cancerul. Din rezultatele lor s-a descoperit ca, cu cat consumul de ciuperci este mai mare, cu atat este mai mic ricul de aparitie a cancerului,in special a celui de san.
Beneficiile ciupercilor
Ciupercile cntin foarte multi compusi bioactivi, printre care si compusi fitochimici (caretonoide, acizi fenolici, alcaloizi, caretonoide), seleniu, polizaharide, fibre, vitamine (vitaminele B si D, acid ascorbic, riboflavina, niacina, tiamina), precum si antioxidanti ergotioneina si gluationa, al caror rol este esential in prevenirea cancerului.
Citeste si: Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!
Cum actioneaza ciupercile impotriva cancerului
Nu este momentan cunoscut mecanismul protector al ciupercilor, inca cercetatorii speculeaza ca antioxidantii aflati in compozitia acestora ar putea juca un rol.
Astfel, studiile au demonstrat ca un consum zilnic de 2 ciuperci de marime medie ar putea sa reduca riscul de cancer cu 45%. Dintre acestea, ciupercile shiitake, oyster, maitake si king oyster prezinta cel mai mare continut de ergotenoina, insa si alte tipuri de ciuperci, precum champignon, sunt asociate cu un risc scazut de aparitie ca cancerului.