Specialistul în implant și tratamente de păr Ensar Duman: "Nu încurajez implantul de păr la femei. Recomand tratamentul cu laser!"


Consilierul medical Ensar Duman nu recomandă implantul de păr la femei!


In articol:

Știai că stresul a devenit principala cauză a căderii părului la femei și bărbați, de la izbucnirea cizei Covid 19? Ensar Duman, consilier medical și specialist în tratamente de regenerare îți spune cum să stopezi procesul și să obții un păr cu rădăcini puternice și sănătoase.

Până în primăvara acestui an, statisticile arătau că una din trei femei se confruntă în timpul vieții cu probleme la nivelul podoabei capilare. Pe glob, se știa că 2 din 3 bărbați chelesc până la împlinirea vârstei de 45 de ani.

Citeste si: Nutriţionistul Vera Daghie, totul despre alimentele care ne cresc imunitatea! "Ne pot ajuta organismul în lupta împotriva infecțiilor"

Din păcate, după 8 luni de pandemiei, numărul celor care acuză că pierd păr într-un mod accelerat și fără să aibă probleme medicale a ajuns să se tripleze.

Stresul este cauza comună a persoanelor afectate de alopecie atipică, respectiv a pierderii timpurii a părului.

Consilierul medical, Ensar Duman a remarcat o creștere îngrijorătoare a numărului femeilor care se confruntă cu probleme la nivelul podoabei capilară, de la izbucnirea pandemiei Covid 19.

“Vârsta medie a coborât foarte mult, avem paciente de 18 ani și foarte multe de 35-40 de ani. Majoritatea se plâng că structura firului de păr s-a schimbat, s-a subțiat, că pierd păr foarte mult, și nu doar la spălare și coafare, iar regenerarea este greoaie.

Există 7 cauze care duc la pierderea părului

Genetice, stres și oboseală, afecțiuni medicale, carențe de vitamine și minerale, hormonale, medicamentoase, coafarea excesivă și folosirea produselor neadecvate.

Consilierul medical Ensar Duman nu recomandă implantul de păr la femei! "În reconstrucția prin implant de păr la femei, rata de reușită este extrem de mică, de 40-50%" 

De aceea, întotdeauna eu recomand evaluarea medicală, urmată de cea computerizată care se realizează înaintea terapiei laser.

Ideal ar fi ca fiecare rădăcină a noastră să genereze 5 fire. Din nefericire însă, persoanele care ajung la noi descoperă că rădăcinile lor dezvoltă doar 2-3 maximum 4 fire. Acestea sunt cazuri cu probleme pe care le acceptăm.

Terapia cu laser este indicată și dă rezultate în 97-99% dintre cazuri, cele trei procente sunt cazuri de alopecii rare sau cele care apar la copii.

Tratamentul se realizează la București, în 48 de ședințe de 20 de minute sau 24 de ședințe de tratament de 40 de minute/ săptămână.

Tehnica este non-invazivă, fără dureri și disconfort pentru pacient și poate fi urmată de femei și bărbați. În timpul ședinței de tratament se folosește un dispozitiv pentru masarea scalpului, soluții și substanțele prescrise în schema de tratament. Ulterior, va începe ședința propriu zisă cu laser.

Citeste si: Cum să scapi de fumat cât mai repede?

Rezultatele încep să se vadă din cea de-a două lună. În luna a treia se va observa o diminuare a pierderii excesive a părului. În lunile 4-5 foliculii vor începe să producă mai multe fire, iar în cea de-a 6-a părul va fi des și cu rădăcini puternice”, explică Ensar Duman.

Specializat în reconstrucții de păr, Ensar Duman ne sfătuiește să tratăm cu seriozitate semnele pierderi părului pentru a evita implant.

“Nu încurajez implantul de păr la femei. Recomand tratamentul cu laser! În reconstrucția prin implant de păr la femei, rata de reușită este extrem de mică, de 40-50%. La bărbați, procent de reușită este mai mare, de 90%. De aceea, eu recomand implantul de păr bărbaților și foarte, foarte,  rar femeilor. Procedura de implant de păr la femei este și traumatizantă, deoarece necesită tunderea foarte scurtă a podoabei capilare. Este dificil de mascat și rata de reușită este scăzută. În schimb, tratamentul cu laser pentru creșterea părului nu afectează imaginea persoanei și se realizează fără a afecta activitatea profesională”, explică Ensar Duman.  

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Zanni a criticat-o dur pe Elena Marin! "Elena, iar ai jucat-o la “fentă” şi ai călcat strâmb!

Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!

Două feluri de rețete de biscuiți de casă: crocanți sau pufoși

Horoscop zilnic luni, 8 martie 2021! Află ce zodie este invitată la o cină romantică de Ziua Femeii!

Horoscop 7 martie 2021! Află ce zodie începe o nouă relație de cuplu!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Rețetă de pâine neagră pe care o poți face rapid și ușor acasă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri