Specialiștii de la ANM au dat verdictul! Se întoarce iarna!


Deși ultima perioadă a fost caracterizată de temperaturi de primăvară, specialiștii de la ANM au anunțat că în următoarele săptămâni vom avea parte de ploi, lapoviță, ninsoare și vreme severă.


In articol:

Chiar dacă acum pare că a venit primăvară, date fiind temperaturile înregistrate și soarele puternic de pe cer, meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că se întoarce iarna și că vom avea parte de vreme severă și fenomene meteo diverse, cum ar fi ninsoarea, viscolul, vântul puternic etc.

Citeste si: Fenomene meteo severe în România. În alte țări au avut loc fenomene meteo EXTREME!

În principiu, avertizările de vreme severă vizează în speciale zonele înalte, însă angajații ANM au anunțat că iarna se va întoarce în mai multe regiuni ale țării. Conform estimărilor oferite de ANM, temperaturile vor rămâne mai ridicate decât normalul perioadei- a doua jumătate a lunii Februarie, iar maximele se vor situa între 4 și 9 grade Celsius. Începând cu ziua de mâine, vremea se va răci, iar temperaturile vor fi negative chiar și pe parcursul zilei, fiind astfel mai apropiate de un set de valori normale pentu această perioadă.  În aceeași perioadă, 19-20 Februarie, își vor face apariția și precipitațiile, care la început vor fi mixte, dar se vor transforma, treptat, în ninsori. Acestea vor fi slabe cantitativ pe arii extinse, însă local, există probabilitatea să apară viscol.

Specialiștii de la ANM au dat verdictul! Se întoarce iarna!
Specialiștii de la ANM au dat verdictul! Se întoarce iarna!

Citeste si: VIDEO | Poluarea schimbă clima. Consecințele sunt dramatice pentru români

Ce au spus specialiștii de la ANM pentru fiecare zonă a țării

În Muntenia, vremea va fi mai caldă decât este normal, astăzi și mâine înregistrându-se temperaturi de 13-17 grade Celsius pe parcursul zilei și minime de 1-6 grade Celsius. Cu toate acestea, spre finalul săptămânii, vremea va fi mai rece, termometrele înregistrând valori maxime între 7-9 grade și minime de -2-2 grade. Alternanțele termice for fi moderate, diferența de temperatură dintre zi și noapte fiind de maximum 10 grade Celsius. Ploile înregistrate vor fi moderate, spre slabe cantitativ, cu posibilitatea apariției secetei.

Și în Moldova vremea se menține mai caldă decât este normal, iar încele mai calde zile temperaturile maxime vor fi de 10-15 grade. Ulterior, se va face mai frig, temperaturile diurne fiind înregistrate în intervalul 6-9 grade și cele nocturne în intervalul -3-0 grade celsius. Temporar, vor apărea ploi slabe cantitativ, însă regimul pluviometric va fi, în general, deficitar.

Specialiștii de la ANM au dat verdictul! Se întoarce iarna!
Specialiștii de la ANM au dat verdictul! Se întoarce iarna!

În Dobrogea și Transilvania, maximele vor fi situate între 9-14 grade Celsius. În Dobrogea, minimele nu vor depăși 6 grade, iar precipitațiile vor fi constituite de ploi foarte slabe cantitativ, în timp ce în Transilvania minimele pot ajunge până la -10 grade. Precipitațiile vor fi mixte, moderate.

Citeste si: Meteorologii au anunțat prognozele de Paște! Cum va fi vremea?


Citește și:

Fenomene meteo severe în România. În alte țări au avut loc fenomene meteo EXTREME!

Vremea pe patru săptămâni. Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

ANM a emis noi prognoze meteo. România- avertizări de vreme severă. Ger cumplit

Meteorologii au anunțat prognozele de Paște! Cum va fi vremea?

Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Conturarea mandibulei! Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, explică de ce apelează persoanele la această procedură

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri