Sindromul salvatorului in relatia de cuplu


Atunci cand esti in cautarea unui salvator, asteptarile pot fi foarte mari si, deseori, dezamagirile pe masura.


In articol:

Sindromul salvatorului in relatia de cuplu. Atunci cand esti in cautarea unui salvator, asteptarile pot fi foarte mari si, deseori, dezamagirile pe masura. O persoana care sufera de sindromul salvatorului cauta deseori siguranta financiara, siguranta emotionala, cat si pozitie sociala. O persoana poate ajunge in asemenea situatie urmare a traumelor legate de familia de origine, traume provenite din foste relatii, socuri post traumatice. O persoana care sufera de un asemenea sindrom mai poate fi acompaniata si de depresie, anxietate, tulburare bipolara, ori o tulburare de personalitate paranoida, borderline, pasiv-agresiva, dependenta. In plus, o persoana care sufera de sindromul salvatorului experimenteaza deseori probleme cu stima de sine, ii poate fi frica de singuratate, ori pur si simplu isi doreste sa primeasca lucruri fara a trebui sa depuna efort pentru a le obtine singura.

Sindromul salvatorului in relatia de cuplu
Sindromul salvatorului in relatia de cuplu[Sursa foto: PixaBay]

Ce poate face o persoana care sufera de acest sindrom?

Cel mai sanatos lucru pe care il poate face o persoana, in acest caz, este sa apeleze la serviciile specialiste ale unui psiholog. Trebuie descoperite traumele ori probleme care ne-au facut sa ne dorim un salvator. Odata ce se identifica sursa, se poate concepe un plan prin care sa ne descoperim propriile resurse, care pot asigura succesul, independent de partener.

Daca te afli in situatia in care partenerul tau este identificat cu aceasta suferinta, sfatul de a merge la un psiholog este acelasi.

Citeste si: Sfaturile psihologilor pentru o relatie puternica, fericita si de lunga durata

Citeste si: Semne care dovedesc că ai întâlnit persoana potrivită pentru tine

Se poate rezolva usor o astfel de problema?

Situatia depinde, bineinteles, de factorii care au creat acest sindrom. Depinde, de asemeni, de varsta, caracter, educatie, temperament. Conteaza inclusiv celelalte afectiuni care sunt asociate cu acest sindrom. Cu tratament specializat, rata de succes poate fi destul de mare. Ce este insa important este pasul care trebuie facut in prima faza si anume cel de apelare la un specialist. Trebuie descoperite care sunt traumele, dar si calitatile si abilitatile de a reusi in realizarea propriilor vise.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Horoscopul DRAGOSTEI pentru 2021!

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Cine a inventat Google. „Povestea este practic un argument în favoarea cercetării pure. Nu am început să lucrăm gândindu-ne la un motor de căutare”

Cine a inventat pastele. „Dacă le combinăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos”

Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri