Sfânta Filofteia 2020: Creștinii o sărbătoresc astăzi, 7 decembrie 2020!


Moaștele Sfintei Filofteia se odihnesc în racla Mănăstirii Curtea de Argeș!


In articol:

Calendarul ortodox o sărbătorește Sfânta Muceniță Filofteia, denumită și "Iubitoarea de Dumnezeu", pe dată de 7 decembrie 2020. Născută în anul 1206, în secolul al XIII-lea în apropierea orașului Veliko Tarnovo din Bulgaria, Filofteia a avut o viață scurtă de doar 12 ani. Provenită dintr-o familie de țărani, micuța fetiță este crescută sub taină credinței încă de mic copil. Își pierde mama la o vârstă fragedă, iar tatăl se recăsătorește cu o femeie care nu a avut-o la inimă, ba mai mult nu o iubea, o bătea și o certa mereu și încerca să o pună într-o lumina nefavorabilă în față tatălui ei.

Sfânta Filofteia a încetat din viață la o vârstă fragedă de doar 12 ani! Este a două sărbătoare de iarnă după Moș Nicolae!

Ca orice sfânt, Filofteia înfăptuia numai fapte bune, era un monument al dăruinței și aducea zâmbete pe fața oamenilor sărmani și milostivi pentru a duce o viață mai bună. Mâncarea și hainele pregatite de mama vitregă, pe care le primea pentru a le duce tatălui ei la câmp, ea le împărțea oamenilor. După ce a aflat de această faptă, tatăl fetiței a luat un topor și a rănit-o la un picior.

Din această rană, micuța Filofteia a murit pe loc, iar locul unde a fost înfăptuită tragedia s-a umplut cu lumină. Odată ce și-a revenit, tatăl nu a putut ridica trupul și nici măcar să se apropie de el. Acesta a căutat ajutor la mai marii arhiepiscopi ai cetății pentru a veni să vadă minunea și a-l ajuta să o ridice pe Filofteia care avea o greutate imensă.

Cum nici aceștia nu au putut să ajute, au căutat ajutor peste Dunăre și practic după ce s-a construit Biserica Domnească cea din Târgul Argeșului, trupul fetiței a devenit mult mai ușor. Au trimis o scrisoare către Radu Vodă, cel care a contruit biserica și acesta a venit cu mare alai și i-au adus moaștele sfintei în Țară Românească. Acestea au fost depuse în Biserica Domnească din Argeș până a fost construită Mănăstirea Curtea de Argeș, acolo unde au fost mutate. Moaștele Sfintei Filofteia fac multe minuni, dând tămăduiri de tot felul de boli celor ce aleargă cu credință la racla ei.

Sfânta Filofteia 2020
Sfânta Filofteia 2020[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Mesaje de Sfântul Nicolae 2020: cum îi bucuri pe cei dragi? Ţi-am pregătit cele mai frumoase urări!

Sfânta Filofteia este considerată ocrotitoarea copiilor,  tinerilor și în special, a fetelor, pe care le ajută să se căsătorească și să aibă o viață liniștită și frumoasă. Creștinii o sărbătoresc astăzi, 7 decembrie 2020!

 


Abonează-te pe

Citește și:

Foile de dafin: beneficii si proprietati

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Cat de dependenta esti de partenerul tau, in functie de zodie

Cum iti dai seama daca are planuri serioase cu tine, in functie de zodie

Combinatii zodiacale pline de fericire

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cei mai doriti barbati ai horoscopului: zodii carora nu le poti rezista

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri