Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta


Știai că ceaiul de ceapă are efecte incredibile pentru organism, în mod special în sezonul rece, când este sezonul virozelor?


In articol:

Știai că ceaiul de ceapă are efecte incredibile pentru organism, în mod special în sezonul rece, când este sezonul virozelor? Licoarea este foarte ușor de preparat, se realizează în doar câteva minute, stimulează imunitatea în mod activ și furnizează foarte mulți antioxidanți.

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta

[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile ceaiului de ceapă

Ceapa este o legumă foarte populară și folosită intens în bucătăria româncelor. Conține o cantitate foarte mare de vitamine și minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu, sodiu, magneziu, fier, zinc, cupru, vitaminele B și C. Având în vedere conținutul de sulf existent în compoziția cepei, care îi oferă și gustul și mirosul înțepător, ceapa are efecte bactericide, care sunt foarte importante atunci când corpul nostru luptă împotriva infecțiilor.

Efectele terapeutice dovedite sunt mai pronunțate atunci când ceapa este consumată în stare crudă, dar ceaiul de ceapă este la fel de eficient în lupta împotriva răcelii, gripei, amigdalitei și faringitei.

Iată care sunt beneficiile ceaiului de ceapă:

  • Reduce tuseașirăceala
  • Ajută la scăderea în greutate
  • Este ideal pentru sănătatea inimii
  • Tine departe cancerul și diabetul
  • Detoxifiază organismul
  • Previne astmul
  • Oprește căderea părului
  • Te scapă de insomnii

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta

[Sursa foto: PixaBay]

Ce tip de ceapă să alegi pentru prepararea ceaiului

Aproape orice tip de ceapă poate fi folosit pentru a pregăti ceaiul. De la ceapa albă, galbenă, până la cea roșie. Totuși, s-a dovedit că folosirea cepei verzi îmbunătățește conținutul nutrițional al ceaiului.

Cum se prepară ceaiul de ceapă

Pentru a pregăti ceaiul de ceapă, ai nevoie de o ceapă tocată, trei caței de usturoi, miere de albine pentru un plus de gust, câteva foi de dafin și cuișoare.

Pune apa la fiert, într-o cratiță și, imediat ce a dat în clocot, adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul decojit și zdrobit. Adaugă și frunzele de dafin și cuișoarele și mai lasă puțin la fiert. Când apa și-a schimbat culoarea și a devenit maro închis, atunci ceaiul este gata. 

Citeste si: Adevărat și fals despre ceai!

Citeste si: Rețetă de fasole bătută cu ceapă călită

   


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cu ce se poate înlocui somonul

Începe tărăboiul! Cu ce o amenință Ciucu pe Alina Sorescu!

Horoscop Berbec Iulie 2022. Nativii Berbec sunt tentați să intre într-o nouă relație

3 trucuri pentru a scăpa de emoții. „Emoțiile sunt concepute pentru a ne asigura că ne acordăm atenție”

Ce spune Alina Sorescu despre divorțul de Alexandru Ciucu: ”Nu mă gândeam să ajung vreodată și în situația asta”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Dana Rogoz, după relația de 18 ani cu Radu Dragomir: ”Sunt recunoscătoare pentru foarte multe momente”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri