Știai că ceaiul de ceapă are efecte incredibile pentru organism, în mod special în sezonul rece, când este sezonul virozelor?
Știai că ceaiul de ceapă are efecte incredibile pentru organism, în mod special în sezonul rece, când este sezonul virozelor? Licoarea este foarte ușor de preparat, se realizează în doar câteva minute, stimulează imunitatea în mod activ și furnizează foarte mulți antioxidanți.
Beneficiile ceaiului de ceapă
Ceapa este o legumă foarte populară și folosită intens în bucătăria româncelor. Conține o cantitate foarte mare de vitamine și minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu, sodiu, magneziu, fier, zinc, cupru, vitaminele B și C. Având în vedere conținutul de sulf existent în compoziția cepei, care îi oferă și gustul și mirosul înțepător, ceapa are efecte bactericide, care sunt foarte importante atunci când corpul nostru luptă împotriva infecțiilor. Efectele terapeutice dovedite sunt mai pronunțate atunci când ceapa este consumată în stare crudă, dar ceaiul de ceapă este la fel de eficient în lupta împotriva răcelii, gripei, amigdalitei și faringitei.
Iată care sunt beneficiile ceaiului de ceapă:
- Reduce tuseașirăceala
- Ajută la scăderea în greutate
- Este ideal pentru sănătatea inimii
- Tine departe cancerul și diabetul
- Detoxifiază organismul
- Previne astmul
- Oprește căderea părului
- Te scapă de insomnii
Ce tip de ceapă să alegi pentru prepararea ceaiului
Aproape orice tip de ceapă poate fi folosit pentru a pregăti ceaiul. De la ceapa albă, galbenă, până la cea roșie. Totuși, s-a dovedit că folosirea cepei verzi îmbunătățește conținutul nutrițional al ceaiului.
Cum se prepară ceaiul de ceapă
Pentru a pregăti ceaiul de ceapă, ai nevoie de o ceapă tocată, trei caței de usturoi, miere de albine pentru un plus de gust, câteva foi de dafin și cuișoare.
Citeste si: Adevărat și fals despre ceai!
Citeste si: Rețetă de fasole bătută cu ceapă călită