Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta

Știai că ceaiul de ceapă are efecte incredibile pentru organism, în mod special în sezonul rece, când este sezonul virozelor?

Știai că ceaiul de ceapă are efecte incredibile pentru organism, în mod special în sezonul rece, când este sezonul virozelor? Licoarea este foarte ușor de preparat, se realizează în doar câteva minute, stimulează imunitatea în mod activ și furnizează foarte mulți antioxidanți.

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta
Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile ceaiului de ceapă

Ceapa este o legumă foarte populară și folosită intens în bucătăria româncelor. Conține o cantitate foarte mare de vitamine și minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu, sodiu, magneziu, fier, zinc, cupru, vitaminele B și C.

Având în vedere conținutul de sulf existent în compoziția cepei, care îi oferă și gustul și mirosul înțepător, ceapa are efecte bactericide, care sunt foarte importante atunci când corpul nostru luptă împotriva infecțiilor. Efectele terapeutice dovedite sunt mai pronunțate atunci când ceapa este consumată în stare crudă, dar ceaiul de ceapă este la fel de eficient în lupta împotriva răcelii, gripei, amigdalitei și faringitei.

Iată care sunt beneficiile ceaiului de ceapă:

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

  • Reduce tuseașirăceala
  • Ajută la scăderea în greutate
  • Este ideal pentru sănătatea inimii
  • Tine departe cancerul și diabetul
  • Detoxifiază organismul
  • Previne astmul
  • Oprește căderea părului
  • Te scapă de insomnii

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta
Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta[Sursa foto: PixaBay]

Ce tip de ceapă să alegi pentru prepararea ceaiului

Aproape orice tip de ceapă poate fi folosit pentru a pregăti ceaiul. De la ceapa albă, galbenă, până la cea roșie. Totuși, s-a dovedit că folosirea cepei verzi îmbunătățește conținutul nutrițional al ceaiului.

Cum se prepară ceaiul de ceapă

Pentru a pregăti ceaiul de ceapă, ai nevoie de o ceapă tocată, trei caței de usturoi, miere de albine pentru un plus de gust, câteva foi de dafin și cuișoare.

Pune apa la fiert, într-o cratiță și, imediat ce a dat în clocot, adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul decojit și zdrobit. Adaugă și frunzele de dafin și cuișoarele și mai lasă puțin la fiert. Când apa și-a schimbat culoarea și a devenit maro închis, atunci ceaiul este gata. 

Citeste si: Adevărat și fals despre ceai!

Citeste si: Rețetă de fasole bătută cu ceapă călită

   



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Sfatul zilei din 23 mai 2024. O zodie își face bagajele să plece în vacanță

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies