Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta
Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta

Știai că ceaiul de ceapă are efecte incredibile pentru organism, în mod special în sezonul rece, când este sezonul virozelor?

Știai că ceaiul de ceapă are efecte incredibile pentru organism, în mod special în sezonul rece, când este sezonul virozelor? Licoarea este foarte ușor de preparat, se realizează în doar câteva minute, stimulează imunitatea în mod activ și furnizează foarte mulți antioxidanți.

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta
Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile ceaiului de ceapă

Ceapa este o legumă foarte populară și folosită intens în bucătăria româncelor. Conține o cantitate foarte mare de vitamine și minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu, sodiu, magneziu, fier, zinc, cupru, vitaminele B și C.

Având în vedere conținutul de sulf existent în compoziția cepei, care îi oferă și gustul și mirosul înțepător, ceapa are efecte bactericide, care sunt foarte importante atunci când corpul nostru luptă împotriva infecțiilor. Efectele terapeutice dovedite sunt mai pronunțate atunci când ceapa este consumată în stare crudă, dar ceaiul de ceapă este la fel de eficient în lupta împotriva răcelii, gripei, amigdalitei și faringitei.

Iată care sunt beneficiile ceaiului de ceapă:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • Reduce tuseașirăceala
  • Ajută la scăderea în greutate
  • Este ideal pentru sănătatea inimii
  • Tine departe cancerul și diabetul
  • Detoxifiază organismul
  • Previne astmul
  • Oprește căderea părului
  • Te scapă de insomnii

Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta
Sezonul rece si ceaiul de ceapa. La ce te ajuta[Sursa foto: PixaBay]

Ce tip de ceapă să alegi pentru prepararea ceaiului

Aproape orice tip de ceapă poate fi folosit pentru a pregăti ceaiul. De la ceapa albă, galbenă, până la cea roșie. Totuși, s-a dovedit că folosirea cepei verzi îmbunătățește conținutul nutrițional al ceaiului.

Cum se prepară ceaiul de ceapă

Pentru a pregăti ceaiul de ceapă, ai nevoie de o ceapă tocată, trei caței de usturoi, miere de albine pentru un plus de gust, câteva foi de dafin și cuișoare.

Pune apa la fiert, într-o cratiță și, imediat ce a dat în clocot, adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul decojit și zdrobit. Adaugă și frunzele de dafin și cuișoarele și mai lasă puțin la fiert. Când apa și-a schimbat culoarea și a devenit maro închis, atunci ceaiul este gata. 

Citeste si: Adevărat și fals despre ceai!

Citeste si: Rețetă de fasole bătută cu ceapă călită

   



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Feli, despre cum a trecut peste despărțirea de fostul partener. Cine i-a fost alături artistei în clipele grele. „Eu știam, în inima mea, că acela e colacul meu de salvare.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Probleme de sănătate pentru Angela Rusu. Ce a pățit și cum se simte acum artista

5 zodii care vor începe o nouă poveste de dragoste în septembrie 2024

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies