Semnificația celor mai frumoase flori ale primăverii: lalelele


Semnificația celor mai frumoase flori ale primăverii: lalelele

Laleaua este floarea care simbolizează cel mai mult dragostea, iar apariția ei este legată de o veche legendă persană, ce vorbește despre o dezamăgire sentimentală.


In articol:

Potrivit legendei, se spune că un tânăr numit Farhad s-a îndrăgostit de o fată frumoasă, numită Shirin. Supărat după ce a aflat că fata de care s-a îndrăgostit a fost omorâtă, adolescentul s-a sinucis sărind de pe marginea unei stânci. Poveste spune că în locul în care se scurgea sângele lui Farhad a apărut o lalea roșie ce a devenit un simbol al iubirii. Se zice că mijlocul lalelei semnifică inima celui care o oferă, fiind negru și întunecat din cauza căldurii ce o poartă cel îndrăgostit.

Deoarece are trei petale și trei sepale, laleaua este legată numeric de numărul 6, ce semnifică de cele mai multe ori o persoană cu un farmec aparte.

Denumirea științifică a florii provine de la cuvântul turcesc “turban”, ce reprezintă un accesoriu asemănător cu laleaua. Tot în Turcia, laleaua semnifică “raiul pe pământ”.

Un limbaj al florilor a apărut în epoca victoriană, iar semnificațiile lor variază în funcție de specie, dar și de culoare.

Se știe că lalelele sunt asociate cu iubirea, prietenia și noile începuturi, dar mesajul acestora variază în funcție de culoare.

Semnificația lalelei roșii

Laleaua roșie semnifică iubirea, inclusiv dragostea aflată la început de drum, de multe ori fiind florile preferate ale tinerilor îndrăgostiți.

Semnificația lalelei albe

Lalelele albe sunt florile ce transmit cel mai ușor mesajul “Îmi pare rău!”. Dacă vrei să-ți reconstruiești relația cu o persoană dragă sau să-ți ceri scuze, lalelele albe sunt perfecte.

Semnificația lalelei galbene

Acestea sunt florile prieteniei, deci dacă vrei să îi pui zâmbetul pe bune unei prietene o poți surprinde cu un buchet de lalele galbene.

Semnificația lalelei mov

Movul este culoarea regalității și a eleganței. Dacă vrei să exprimi admirația pentru cineva, este potrivit un buchet de lalele mov. De asemenea, dacă un bărbat îi dă unei femei un buchet de lalele mov, mesajul transmis poate fi “Tu ești regina mea!”.

Semnificația lalelei roz

Lalelele roz sunt florile perfecte pentru rude, dar și pentru prieteni, reprezentând sentimente puternice și afecțiune, dar nu romantism.

Semnificația lalelei portocalii

Lalelele portocalii simbolizează pasiuni mai puțin puternice și sunt florile cele mai potrivite pentru colege sau prietene.

Semnificația lalelei purpurii

La fel ca și lalelele mov, lalelele purpurii au culori asociate cu regalitatea, și pot fi folosite pentru a arăta admirație și respect pentru destinatar. Totuși, purpuriul semnifică și renaștere, iar lalelele de această culoare sunt cel mai bun cadou la începutul primăverii.

Potrivit unora, este indicat ca lalelele să fie păstrate într-un ghiveci în casă deoarece acestea elimină toxinele din aer. Dacă nu vrei să transmiți un mesaj greșit printr-un buchet de lalele, alege aranjamente florale ce va transmite fericire și energie pozitivă.

 

Sursa foto: pixabay.com


Abonează-te pe

Citește și:

„Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine”. Mărturii cutremurătoare în cazul preotului Visarion Alexa

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Selly, celebritatea care va păși astăzi în platoul “Tu urmezi!”

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Betty Salam a plecat de acasă după ce s-a certat cu soțul său. Unde s-a dus vedeta?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Mi-a fost milă să îl calc în picioare” Anamaria Prodan, reacție dură după apariția imaginilor cu bătaia dintre ea și Reghecampf
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri