Se poartă sau nu haine de doliu la înmormântare? Ce spune Biblia despre acest obicei


Hainele de doliu este codul de vestimentație pe care majoritatea oamenilor din Occident îl adoptă


In articol:

Hainele de doliu este codul de vestimentație pe care majoritatea oamenilor din Occident îl adoptă, atunci când iau parte la evenimente mai puțin plăcute, precum funeraliile unei persoane. Apropiații defunctului aleg să poarte haine negre și pe o perioadă de un an de la mortea acestuia, iar în cazul altor persoane, aleg să țină doliu toată viața.

O binecunoscută vorbă din popor spune că doliul "se poarta mai degrabă in suflet", iar același principiu pare să aplice și Biblia. Potrivit ortodoxia.ro, în Biblie nu există informații referitoare la obiceiul de a purta haine negre la înmormântări. Deci, nu este un păcat dacă nu porți haine nengre în astfel de momente. Însă, pe de altă parte, dacă nu vei avea o astfel de ținută, atunci riști să le transmiți celor din jur un mesaj greșit.

Hainele negre purtate după moartea unei persoane apropiate au rolul de a transmite un mesaj. Este vorba despre durerea celui care le poartă și care trece prin momente dificile. De asemenea, hainele de doliu au rolul de a le arată celorlalți că persoană care le poartă suferă, deci trebuie să fie înțelegători în acea perioadă.

De unde a apărut obiceiul de a purta haine negre la moartea cuiva

Se pare că această tradiție este una foarte veche, apărută încă de pe vremea Imperiului Român. În perioadă aceea, familia persoanei care a încetat din viață avea obiceiul de a purta o togă de culoare neagră. Togă era din lâna. Tradiția a continuat să fie repectata și în Evul Mediu și în Renaștere. În timpul doliului, femeile aveau cape de culoare neagră. În plus, își acopereau față cu voaluri negre. De reținut este că la început doar persoanele din clasele superioare purtau doliu. Însă, de-a lungul timpului, și ceilalți oameni au început să adopte acest obicei.


Abonează-te pe

Citește și:

Moș Nicolae 2020: Ce cadouri alegem pentru copii și adulți?

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 6 - 12 decembrie 2020. Trei zodii, între ciocan și nicovală, sănătatea și cariera sunt în pericol

De ce să alegi intervenția de implant mamar la Swiss Clinics în această perioadă?

Sfatul zilei de astăzi, sâmbătă 5 decembrie 2020. Gemenii au parte de niște provocări

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri