Sărbătoriții zilei. Ce vedete s-au născut pe 10 mai

Ce vedete s-au născut pe 10 mai

Bono, Elvira Popescu și Linda Evangelista sunt doar câteva dintre personalitățile care s-au născut pe 10 mai.

Dacă ești născut pe 10 mai și îți dorești să afli ce vedete își sărbătoresc ziua de naștere pe această dată, noi îți vom prezenta în continuare istoricul acestor personalități.

Pe 10 mai 1960 s-a născut Bono

  • numele său real este Paul Hewson, nickname-ul Bono fiind inspirat după  magazinul Bonavox din Dublin
  • look-ul său celebru, cu ochelarii purtați permanent, chiar și în interior, este o consecință a faptului că Bono suferea de glaucom, ochii săi fiind foarte sensibili la lumină
  • Bono și-a întâlnit viitoarea nevastă la Mount Temple Comprehesive School, dar și pe cei care aveau să alcătuiască trupa U2. Deși unele voci au afirmat acest lucru, nu Bono este cel care a înființat trupa, ci bateristulLarry Mullen Jr., care a lansat un anunț la școală pentru cei care își doreau să fie membrii unei trupe rock.
  • Lui Bono i s-a acordat un doctorat onorific din partea Universității din Pennsylvania pentru actele de caritate pe care le-a inițiat
  • Bono este singura personalitate care a fost nominalizată pentru un Grammy, un Oscar, un Emmy, un Premiu Nobel pentru Pace și un Glob de Aur. De fapt, acesta a fost  nominalizat de două ori pentru Premiul Nobel pentru Pace, atât în 2003, cât și în 2008, pe care l-a și castigat, ca urmare a proiectelor sale filantropice.

Ce vedete s-au născut pe 10 mai

Citeste si: Madonna este cel mai bogat artist din industria muzicala! Afla ce avere are!

Elvira Popescu

Elvira Popescu este una dintre actrițele de seamă ale României,   strălucind în roluri importante la Paris, în perioada interbelică. Francezii au numit-o „Notre-Dame du Theatre“, aceasta fiind declarată regina pieselor bulevardiere. A jucat alături de personalități marcante precum Alain Delon şi Claudia Cardinale.

Scriitorul Tristan Bernard o descria pe celebra actriţă Elvira Popescu, astfel: „Elvire Popesco este un pahar de şampanie cu lacrimi în partea de jos".

În anii 30, Elvira Popescu a devenit mai populară în Franţa decât celebra actriță Greta Garbo.

Citește și: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citește și: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

„Când apărea Elvira Popescu pe scenă, un fluid magnetic străbătea sala. Orice piesă, oricât de slabă, căpăta viaţă şi orice spectacol începea să strălucească. Spectatorii nu o lăsau să plece de pe scenă, iar aplauzele şi bisurile nu mai conteneau", scria criticul de film Jerzy Toeplitz despre româncă,  .   Elvira Popescu s-a născut pe 10 mai 1894, la Bucureşti. La doar 11 ani, părintii şi-au dat seama că micuța lor putea imita cu succes orice personaj.

Unchiul său i-a deschis porțile către lumea teatrului, fiind vorba despre actorul Ion Nicolescu.  Acesta a sfătuit-o pe tânăra actriță să facă studii în acest domeniu și astfel, Elvira Popescu a început cursurile școlii dramatice.

Elvira Popescu a fost eleva lui C.I. Nottara şi a Aristizzei Romanescu. La doar 16 ani, aceasta și-a făcut debutul dintr-o pură întâmplare, întrucât actriţa care urma să joace pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti s-a îmbolnăvit, Elvira fiind cea desemnată pentru a o înlocui.

Interpretarea sa a fost un real succes şi din acel moment rolurile nu au încetat să vină pentru Elvira Popescu.

Citeste si: Cine este Irina Ceban/Irisha de la Survivor România. Cum a devenit faimoasă în România

Linda Evangelista

Ce vedete s-au născut pe 10 mai

Linda Evangelista este un top-model canadian, devenind celebră în anii '90 în întreaga lume. Aceasta a apărut pe coperta unei reviste de mai bine de 700 de ori, bătând un adevărat record la acea vreme.

Citește și: „Și dacă amărâtul ăla de la Vaslui, prins cu șpagă, și mulți alții ca el sunt bolnavi?” Dan Negru, mesaj dur pe o rețea de socializare- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai e centrat pe elev”/ ”Predarea se face pe repede înainte”/ ”Ce oferă școală în afară de cei 4 pereți ai sălii de clasă?”- stirilekanald.ro

Linda s-a născut pe 10 mai 1965 în orașul St. Catharines, în apropierea Cascadei Niagara. Familia supermodelului era simplă, fără posibilități financiare, însă aceasta și-a dorit să își depășească condiția și să devină cunoscută peste hotare. Părinții ei, Marisa și Tomaso, erau italieni și au emigrat în Canada, fiind angajați într-o fabrică de automobile.

Linda Evangelista a hotărât să își părăsească țara natală și s-a mutat în New York, unde a semnat un contract cu Elite Models. Contractele au început să curgă, aceasta fiind remarcată pentru trăirille intense pe care reușea să le transmită prin intermediul fotografiilor.

În 1997, Linda Evangelista a fost premiată pentru realizările sale în domeniul modei la Premiile VH1 Fashion and Music. De asemenea, în topurile MTV, Linda a fost plasată pe locul al doilea în lista celor mai talentate modele din anii 1990.

 

 Citește și:

„Există comunicare” Deea Maxer, primele declarații după ce a stat față-în-față cu Magdalena Chihaia! Ce s-a întâmplat, de fapt, la evenimentul în care s-a întâlnit cu iubita lui Dinu

„Eu nu mai simt nevoia să demonstrez. De la 15 ani am muncit zi de zi, non-stop.” Adela Popescu, mărturisiri neașteptate, la scurt timp după ce a anunțat că se retrage din lumina reflectoarelor

ego.ro Cum poți să scapi de mirosul de usturoi. Alimentul surpriză de mare ajutor

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro EXCLUSIV! Radu Sîrbu, ex O-Zone și soția au aniversat 22 de ani de căsnicie. Artistul a dezvăluit cum este viața de familie cu trei copii: "Sunt taximetrist, în primul rand"

kanald2.ro „Cred că le dă Roxana bani” Ce a răspuns Florin Salam când a fost întrebat dacă a înșelat-o pe soția lui

kanald.ro Ana-Maria Barnoschi face dezvăluiri din vacanță! Unde a plecat vedeta: „Unul dintre cele mai frumoase orașe”

stirilekanald.ro VIDEO - Miruna Pascu a încercat să scape din arest jucând rolul victimei. Femeia va rămâne în arest preventiv: „Nu este o familie putred de bogată cum s-a spus, a fost dată afară din casă de către soț”


Parteneri
Cookies