Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Călătorie fabuloasă pe Valea Trotușului și a Tazlăului Sărat


Sâmbătă, de la ora 15:00, ”ROventura” ne invită într-o călătorie fabuloasă pe Valea Trotușului și a Tazlăului Sărat.

Sâmbătă, de la ora 15:00, ”ROventura” ne invită într-o călătorie fabuloasă pe Valea Trotușului și a Tazlăului Sărat. Mergem, prin intermediul emisiunii, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, pe urmele începuturilor industriei petroliere din România, dar descoperim, pe drum, și alte valori neaoșe, moldovenești.

Ajungem, pentru început, la Moinești, acolo unde vom vedea și afla, în același timp, că aici se află prima sondă de petrol din lume. Pornim pe urmele începuturilor industriei petroliere din România, dar descoperim, pe drum, și alte valori neaoșe, moldovenești, mai ales că zona Bacăului Montan ascunde povești una și una, care merită aflate.

Ajungem în comuna Măgirești, un loc unic, cu o viață culturală impresionantă, ce păstrează încă vie memoria personalităților locale. Pe aceste meleaguri vom descoperi cum păstrătorii de rost merită un loc aparte în galeria oamenilor de seamă pentru că, păstrând trecutul, ne ajută să prețuim prezentul și să privim în viitor fără teamă.

O altă oprire fabuloasă se va petrece la Prăjești, satul care păstrează vie memoria primilor petroliști – găzari de pe aceste meleaguri. Colecția în aer liber te ajută să înțelegi cum se exploata demult țițeiul, iar în muzeu afli povestea oamenilor vremii.

Ne întoarcem, alături de roventurieni, la Moinești, pentru a un alt popas de poveste, de data aceasta în Complexul situat în rezervația de pini, pentru a ne bucura de un ospăț pe cinste.

Totodată, aici vom putea admira, alături de gazdele ”ROventura”, singura rezervație naturală de pin negru din județ, și una dintre puținele din țară, care este și unica arie protejată din Moinești.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de colecție a emisiunii ”ROventura”, prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.  

 

Credit foto: BLC Media


Abonează-te pe

Citește și:

Declarații șocante în cazul părintelui Visarion Alexa. “Tot îi spuneam că nu mă simt bine, că tot sufăr. Și apoi m-a sărutat, m-a pipăit.”.

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Larisa Udilă a vorbit despre intervenția cu implanturi mamare. „Nu îmi plac schimbările acelea în care nu mă mai recunosc”.

Mesajul de nuntă pentru Geta Sterp, din partea lui Culiță Sterp. Apariția pe care a avut-o alături de soția lui.

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Detalii despre relația dintre Marcela Fota și tânărul de 23 de ani. Ultima apariție a artistei a lăsat oamenii fără cuvinte.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri