Sâmbătă, de la ora 14:45, la “ROventura”, Incursiune de poveste pe plaiuri transilvănene

Sâmbătă, de la ora 14:45, la “ROventura”, Incursiune de poveste pe plaiuri transilvănene
Sâmbătă, de la ora 14:45, la “ROventura”, Incursiune de poveste pe plaiuri transilvănene

Sâmbăta aceasta, de la ora 14:45, la Kanal D, emisiunea de călătorii „ROventura” ne deschide Poarta Transilvaniei, pentru a merge în căutarea unora dintre cele mai valoroase atracții ale județului Bistrița-Năsăud, ținut pe a cărui “coroană” stau, la loc de cinste, nestemata Colibița, dar și multe alte comori.

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele „ROventura”, ajungem în județul din care a pornit Via Transilvanica, un loc binecuvântat cu două parcuri naționale, dar și cel mai nordic burg săsesc din România. În curtea cochetului Castel Teleki din Posmuș, o bijuterie de secol XIII, ce și-a recăpătat strălucirea de odinioară, vom descoperi locul cel mai nimerit pentru a asista la o veritabilă lecție despre rost bun și gust desăvârșit.

De pe Valea Bârgăului și până în Țara Năsăudului aflăm poveștile creatorilor și ale producătorilor din Bistrița-Năsăud care ne vor cuceri prin culoare și savoare. Produse de la stână sau din propria carmangerie, aceste delicii conțin amprenta sufletului fiecărui gospodar. Punctele gastronomice locale, paisprezece în tot județul, sunt, poate, cea mai bună propagandă făcută gastronomiei locale, tradiționale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Alături de oamenii locului ne continuăm incursiunea la castelul de la Posmuș, dar vom ajunge și la podgoriile bistrițene renumite, care vin și ele în completarea ofertei gastronomice bogate.

Nu putem pleca de la castel până nu aflăm și povestea Mocăniței Transilvaniei, proiect ce ar putea scoate din anonimat toate așezările de pe o distanță de 35 de kilometri, cât ar avea traseul de cale ferată îngustă.

Ne luăm rămas bun de la Posmuș și ajungem în Capitala de județ, acolo unde descoperim trecutul captivant al vechii cetăți, un loc presărat cu multe evenimente care au schimbat cursul istoriei.+

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o nouă ediție „ROventura”, emisiune prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Sfatul zilei din 18 iulie 2024. O zodie are o zi prosperă

Simona Halep, la brațul unui bărbat special din viața ei. Sportiva a bifat o apariție de Oscar la nunta lui Ianis Hagi

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Beach, Please! 2024. Ce cantitate de substanțe interzise au găsit oamenii legii asupra rapperului Wiz Khalifa? Reacția artistului în fața anchetatorilor

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Gestul făcut de un suporter pentru Ianis Hagi, chiar în ziua nunții sale: „I-am lăsat un plic...”

Tată și fiică, morți în apele râului Buzău. A sărit să își salveze copila, dar s-au înecat amândoi: ”Se vedeau un cap și o mână, după nu s-au mai văzut”


Cookies