Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, ”Magicienii lutului” din Maramureș

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”,  ”Magicienii lutului” din Maramureș
Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, ”Magicienii lutului” din Maramureș

“ROventura” ne invită sâmbătă, de la ora 14:30, într-o nouă ediție a emisiunii, difuzată la Kanal D, să cunoaștem câțiva artizani ai Maramureșului, iar prima oprire o vom face la Cărbunari, acasă la Ica și Vasile Chira, magicieni ai lutului și ambasadori ai turismului din partea asta de țară.

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu ajungem în cochetul atelier al familiei Chira, din mijlocul satului, un loc în care rostul și bună rânduială sunt la ele acasă. Prin simbolurile folosite la decorarea vaselor de lut, Ica poartă mai departe un mesaj ce vine de peste patru generații de olari iar această zestre a meșteșugului se va transformă într-o adevărată comoară, dacă vreunul dintre copiii familiei va duce mai departe moștenirea de veacuri.

Povestea îmblânzirii lutului merge mână-n mână cu povestea de iubire a soților Chira iar vizita aceasta poate fi definiția unei experiențe memorabile, de care ar trebui să se bucure, măcar o dată-n viață, fiecare călător, pribeag pe aceste meleaguri.

Alături de roventurieni ne continuăm călătoria prin bătrânul Maramureș și-ajungem la Sârbi, unde ne continuăm periplul prin leagănul tradiției din Maramureșul istoric.

Aici, dintre toate comorile Maramureșului, portul popular este, poate, cea mai de însemnată iar mândrele cămăși maramureșene înnobilează și trupul, dar și sufletul oricui ajunge să le îmbrace.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

După lecțiile de tradiție și bun gust vine vremea unei scurte incursiuni și-n lumea gustului bun iar după ce prindem energie vom porni într-o plimbare de neuitat, pe lacul de acumulare Firiza, din Baia Mare.

Pasiunea celor de aici dar și grija lor pentru mediul înconjurător transformă orice vizită într-o experiență de neuitat.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 14:45, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.  

 

Credit foto: BLC Media

 Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Câtă suferință este într-o iubire pentru totdeauna? Maria Cârneci, răspuns emoționant la această întrebare: „Oamenii nu mai ai de unde să îi iei. Pentru mine mai mare durere ca asta nu există.”

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

O mamă își strigă suferința. Copilul ei cu sindromul Down, discriminat de educatoarele Grădiniței la serbare: "Am rămas cu un gust amar despre ce s-a întâmplat"

Roberta discută despre sentimentele sale față de Sebastian! Robi intervine în discuția celor doi. „Am simțit că locul meu nu e aici fără tine.”

Roberta și Sebastian, dulce împăcare în camera roșie! Cei doi îndrăgostiți au lăcrimat și s-au sărutat pasional! „Mi-au zis băieții că te-ai îngrijorat!”

"Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în care au pierit Mihaela și Paul


Cookies