Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, Incursiune în lumea fermecătoare a satului maramureșean


Călătoria ”ROventura” din Maramureș continuă sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D!

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, au ajuns în <Raiul> de la Breb, probabil unul dintre cele mai frumoase sate din țară. Pe lângă pensiunea unde au înnoptat, așezarea aceasta, al cărei farmec a depășit demult granițele țării, mai are o sumedenie de locuri care merită descoperite, la pas.

Tradiția trăiește încă în Maramureșul istoric iar sate precum Breb sau Oncești sunt veritabile muzee vii, în care turiștii pot experimenta crâmpeie de viață ca acum o sută de ani.

Timpul a încremenit, parcă, aici și a păstrat intact tot ce era frumos odinioară, iar oamenii au învățat să clădească durabil și să exploateze, sănătos, tot ce au moștenit, de generații. De pe coasta asta de deal, desprinsă parcă din alte vremi, călătorii noștri merg spre inima satului, ca să o cunoaștem și noi pe una dintre cele mai iubite bunici ale Maramureșului. După un veritabil popas, acolo unde George și Andreea au <descoperit> din tainele torsului lânei.

Roventurienii se îndreaptă, apoi, către Oncești, sub cetatea dacică, pentru a se odihni la o casă de oaspeți deosebită. Dimensiunile ei și lucrătura frumoasă în lemn îți fură privirea și te impresionează, încă de la intrare. Veritabilă <valută forte>, horinca maramureșeană e parte a tradiției zonei iar aici se face și astăzi, la fel ca odinioară, după tehnici și rețete de demult.

Farmecul Maramureșului îmbracă fel și fel de forme. Întâlnești la tot pasul, la drumul mare, motive să rămâi cu gura căscată, de mirare.

Nu ratați sâmbătă aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, o călătorie prin lumea fermecătoare a satului maramureșean, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.


Abonează-te pe

Citește și:

Stirile Kanal D, lider de piata la nivelul intregii tari si pe publicul Comercial

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

„Cuvintele mi se par neputincioase...” Laura Cosoi mărturisește cum a fost a treia naștere

Ce se întâmplă dacă torni făină în chiuveta de la bucătărie. Rezultatul este uimitor

Gabriela Cristea a înlocuit-o pe Simona Gherghe. Vestea i-a bucurat pe telespectatori

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicolae Guță, gest emoționant pentru unul dintre copiii săi! Cum a apărut acesta în public
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri