Cristina Șișcanu a pregătit o rețetă pentru iubitorii de dulce, care să nu îngrașe foarte mult. Ingredientele pe care le-a folosit pentru salamul de biscuiți.
Prezentatoarea TV ne-a dezvăluit rețeta unui salam de biscuiți care îngrașă mai puțin, astfel că a pregătit toate ingredientele de care are nevoie pentru acest preparat.
Ingrediente:
100 g biscuiți
20 g cacao
25 g pudră proteică
10 g unt
50 g brânză topită
Migdale
Esență rom
30 g îndulcitor
Vedeta a început prin a fărâmița migdalele și biscuiții, îndulcitorul, pudra proteică și
cacao. A adăugat și esență de rom pentru gust și a incorporat toate ingredientele. „M-am apucat de făcut salam de biscuiți, dar am o rețetă după care voi face un salam de biscuiți mai dietetic, unul care să îngrașe mai puțin decât salamul de biscuiți obișnuit. 100 g de biscuiți, brânză, îndulcitor, cacao, pudră proteică, migdale, niște esență de rom. Cam acestea sunt ingredientele. Mărunțim biscuiții fin, dar lăsăm și câteva bucăți mai mari.
Am văzut foarte multe rețete în care doamnele lasă chiar bucăți foarte mari. Mărunțim și câteva migdale. Amestecăm migdalele cu biscuiții, punem și 20 g de cacao și 25 g de pudră proteică, 30 g de îndulcitor pudră, le amestecăm astfel încât să obținem o compoziție uniformă. E pentru prima oară când fac rețeta asta. Ce frumos miroase!”, a spus Cristina Șișcanu.
Cum realizează Cristina Șișcanu salamul de biscuiți
După ce a amestecat toate ingredientele uscate, Cristina începe să amestece untul cu brânza și esența de rom, apoi incorporează ambele compoziții. Când a ieșit exact așa cum trebuie, îl pune într-o folie și îl lasă la frigider. „Într-un bol punem ingredientele umede. 10 g de unt topit, 50 g de brânză de vaci proaspătă și esența de rom. Amestecăm bine, iar acum incorporăm în amestecul de biscuiți.
Mai punem câte o lingură de apă treptat. Mai topim niște unt și mai punem niște brânză pentru a fi mai multe ingrediente moi și să iasă pasta. Pun unt și brânză până se încheagă. Dacă vedeți că nu se încheagă, mai adăugați câte un pic din fiecare ingredient umed. E perfect. Nu trebuie să fie nici prea umedă. Facem ce formă vrem. E perfectă compoziția, nici nu e prea umedă, nici nu e prea uscată.
Am rulat bine folia și îl băgăm la frigider.”, a mai povestit vedeta TV.
Cristina Șișcanu a pregătit o rețetă pentru iubitorii de dulce, care să nu îngrașe foarte mult. Ingredientele pe care le-a folosit pentru salamul de biscuiți.
VIDEO Claudia Puican, despre începuturile relației cu Armin Nicoară, la “În oglindă”