S-a găsit “Satul Paralel” – Găurenii de Jos! Acesta este locul desfășurării acțiunii serialului de comedie de la Kanal D, “Moldovenii”


#Din 16 noiembrie, de la ora 22:00, comedia se mută la Kanal D!

Din 16 noiembrie, de la ora 22:00, serialul de comedie “Moldovenii, realizat de Kanal D în colaborare cu trupa „3 Chestii”, va putea fi urmărit în fiecare sâmbătă. Numele producției de comedie se află în stansă legătură cu spațiul rural în care se petrece acțiunea serialului, un sat din inima Moldovei, dar și cu limbajul specific zonei. Filmările sunt realizate în satul Păun, de lângă Iași.

În “satul paralel” Găurenii de Jos, locul în care se petrece acțiunea serialului “Moldovenii”, personajele, pline de umor, sunt tipologii ale sătenilor, iar firul narativ al serialului stă sub semnul absurdului.

Viața satului paralel “Găurenii de Jos” este dirijată cu tiranie de primarul Ghiță Şpagoveanu (interpretat de Radu Ţibulcă), fără de care nimic nu mișcă pe colbul ulițelor. Luarea de mită, frauda și înavuţirea rapidă de pe urma celor pe care îi conduce sunt la ordinea zilei în satul condus de primarul Ghiță Şpagoveanu.

Părintele Vasile (interpretat de Vasile Panțiru), marioneta primarului Şpagoveanu, joacă un rol important în satul paralel unde se petrece acțiunea serialului “Moldovenii”. Acesta face echipă bună cu dascălul satului, iar fiecare zi în viața comunității rurale moldovenești este o ocazie perfectă pentru a aduna bani de la localnici; adunarea impozitelor se transformă astfel într-o “colectă personală” a lui Şpagoveanu. Galeria personajelor este completată de către ceilalți săteni din “Găurenii de Jos”, precum Aurica (interpretată de Andreea Lodba), o tânăra cu frica lui Dumnezeu, Maria (interpretată de Aida-Ioana Cojocariu), o femeie cu aspirații la înalta societate care speră să vadă lumea, cu orice preț, sau Cornel (interpretat de Iulian Mehedinţ), un bărbat nehotărât, gata oricând să creeze vâlvă în tot satul.

Nu o să vă vină să credeți, acest sat, Găureni, chiar există pe hartă, fără nicio legătură cu satul portretizat în serial. Satul „Găureni” este o localitate așezată între dealuri, situată pe valea răului Gaureni, fiind atestat documentar încă din anul 1457, sub acest nume. Printr-un decret de stat, dat în anul 1964, localitatea și-a schimbat numele în Vălenii, care își poartă denumirea și în zilele noastre. „Omonimia” celor două sate, unul fictiv, altul care a existat în topografie, este pur întâmplătoare.

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Roxana de la Puterea dragostei regretă despărțirea de Bogdan Mocanu: „Îmi pare rău...”

BOMBĂ în showbiz! Ce a aflat Alin Oprea despre trecutul soției este incredibil!

Bianca Comănici, mesaj tăios pentru Florentina, fosta lui Livian de la "Puterea Dragostei": ”Domnișoara știe foarte bine..."

Bianca Comănici, surpriză de proporții în toiul nopții! A filmat totul pentru fani și iată ce bărbat i-a fost alături!

COVID-19 Italia: Se va începe vaccinarea la începutul lui 2021

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Vremea de vineri, 4 decembrie 2020, anunțul ANM: intensificări ale vântului!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri