Rutina corectă de îngrijire a tenului. „Produsele cosmetice nu se aleg în funcție de vârstă”


Îngrijirea tenului este un aspect foarte important în zilele noastre, iar dacă te întrebi care sunt produsele corecte și ce ar trebui să faci pentru a avea un ten lipsit de impurități, ei bine, mai jos găsești toate informațiile necesare.


In articol:

Diana Baicu, specialist în beauty, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre rutina corectă de îngrijire a tenului. Iată când este bine să începi această procedură și de ce!

Citește și: Cum îngrijim corect tenul uscat. „Îl recunoaștem prin câteva semne și simptome”

Rutina corectă de îngrijire a tenului.

Rutina corectă de îngrijire a tenului.

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Colagenul și beneficiile lui asupra organismului. „Puterea de regenerare a pielii scade”

Rutina corectă de îngrijire a tenului

Diana Baicu a spus că niciodată nu este prea devreme sau prea târziu pentru a avea grijă de pielea noastră. Există foarte multe adolescente care se întreabă care este vârsta perfectă la care poți începe, deoarece mulți consideră ca la 17 sau 18 ani este prea devreme.

Ei bine, la nicio vârstă nu este prea devreme, deoarece trebuie să avem o rutină de înfrumusețare corectă, de la vârste destul de fragede, cum ar fi 18 ani. Dacă la această vârstă nu avem încă o rutină de îngrijire a pielii, trebuie să ne-o formăm.

„Astăzi vorbim despre cum și când începem să ne îngrijim pielea și aș vrea să încep prin a spune că niciodată nu este prea devreme sau prea târziu sâ începem să avem grijă de pielea noastră.

Foarte multe adolescente și tinere se întreabă dacă nu este prea devreme la vârsta pe care o au, fie ca au 17, 18 sau 20 de ani, dacă nu este prea devreme să înceapă să își îngrijească pielea. Nu, nu este deloc prea devreme, pentru că este nevoie să avem o rutină de înfrumusețare corectă, încă de la vârste foarte fragede cum ar fi 18 ani. La 18 ani dacă nu avem încă o rutină de îngrijire a pielii, trebuie să ne-o formăm și cea care introduce în această lume ar trebui să fie mama, așa se întâmplă de cele mai multe ori, dar acum avem foarte multe informații, le găsim pe internet, le găsim atunci când apelăm la specialiști”, a spus Diana Baicu.

Este foarte important să știți că produsele cosmetice nu se aleg în funcție de vârstă, deoarece nu există produse cosmetice pentru 20 de ani, pentru 30 sau pentru 50, ele se aleg în funcție de tipul nostru de ten și de condiția tenului.

Pielea trebuie curățată mereu, chiar dacă am folosit machiaj înainte, chiar dacă nu, iar cele mai indicate produse ar fi apa micelară sau spuma de curățare. Este foarte important să nu adormiți niciodată cu machiajul pe față.

„În primul rând produsele cosmetice nu se aleg în funcție de vârstă, nu există produse pentru 20 de ani, pentru 30, pentru 50, nu exista așa ceva. Se aleg în funcție de tipul nostru de ten și mai ales de condiția tenului, pentru că am vorbit deja și știm că există trei tipuri mari de ten, dar după aceea apare o anumită condiție a tenului, cum ar fi acneea, deshidratarea, dacă vorbim de persoanele foarte tinere. Ele trebuie să aibă o rutină de îngrijire corectă și simplă, pentru că nu este nevoie să ne aplicăm multe produse, ci este important să le aplicăm pe cele necesare și eficiente. Trebuie să ne curățăm pielea, mai ales dacă am început să folosim machiaj, absolut trebuie să o curățăm”, a mai declarat specialistul.

Citește și: “Dă energie și elasticitate feței.” Elixirul tinereții, preparat de Irina Loghin

Rutina corectă de îngrijire a tenului.

Rutina corectă de îngrijire a tenului.

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum alegi vopseaua de păr potrivită pentru tine

Pielea trebuie curățată în fiecare zi

Chiar dacă nu am folosit machiaj, pielea trebuie curățată, deoarece trăim într-o atmosferă foarte poluată. Produsele pentru curățarea feței, pe care specialistul le recomandă, sunt apa micelară, sau produse de demachiere sub formă de spume, având în vedere faptul că tenul tânăr este predispus la acnee.

„Ea trebuie curățată în fiecare zi, chiar dacă nu am folosit machiaj, deoarece trăim în această atmosferă foarte poluată. Dacă ar fi să recomand produse de curățate m-aș duce fie pe apă micelară, fie pe pe produse de demachiere sub formă de spumă. Având în vedere că tenul tânăr este predispus și la acnee, aș recomanda să folosim o spumă de curățare, care are și ingrediente care previn acneea, sau dacă o avem, care sunt benefice pentru rezolvarea ei”, a mai spus ea.

Citește și: Cum îți conturezi fața din machiaj. ”Niciodată nu vom lucra cu texturi cremoase folosindu-ne de pensule din păr natural.”

Rutina corectă de îngrijire a tenului.

Rutina corectă de îngrijire a tenului.

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce este botoxul și cum putem preveni îmbătrânirea pielii. ”Botoxul nu rezolvă decât contracția musculară, nu îți dă volum al feței.”


Abonează-te pe

Citește și:

Ce presupune un machiaj metalic. „Dacă vrem să obținem un machiaj care să ne scoată din anonimat, culorile metalice sunt o soluție.”

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Machiaj pentru ochi albaştri. Cu siguranţă, o să atrageţi privirile celor din jur!

Cine este Gina Bradea. “Mă bătea zilnic, uneori şi de mai multe ori pe zi. Mă lovea cu orice: pumnii, palmele, picioarele, cureaua, beţe, linguri de lemn, furtune, cabluri...

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 6 decembrie. O zodie are nevoie de o schimbare majoră
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri