România intră în lockdown după alegeri?! Ce spune Alexandru Rafila


Medicul Alexandru Rafila, candidat PSD, vorbește despre situația critică în care se află România din cauza pandemiei de coronavirus.


In articol:

Medicul Alexandru Rafila este îngrijorat de situația în care se află România din cauza pandemiei de coronavirus și trage un semnal de alarmă. Acesta declară că nu este arătată situația reală din spitale și că toate consecințele se vor vedea peste zece zile.

Alexandru Rafila, despre lockdown în România

Alexandru Rafila susține că cifrele arătate în ultimele zile, nu arată situația reală cu care se confruntă țara noastră din cauza pandemiei de COVID-19. Medicul vine cu declarații îngrijorătoare despre evoluția virusului:

"În funcție de situația epidemiologică putem aprecia dacă trebuie introdusă carantina. Trebuie corelată cu realitatea, nu cu ce ne imaginăm noi. Scăderea actuală nu este reală. Ce se întâmplă în spitale este evident rezultatul unei conjuncturi de moment.

covid alegeri lockdown total
este posibil ca România să intre în lockdown total după alegerile parlamentare[Sursa foto: PixaBay]

Probabil că este doar o părere a mea că se scade testarea înainte de alegeri. Rezultatele le vom vedea peste 10 zile. Testările s-au redus cu 60 la sută, numărul de cazuri la fel, dar spitalele sunt supraaglomerate, mortalitatea în creștere”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila solicită redeschiderea școlilor pentru clasele primare: „Nu putem ține un copil în fața unui ecran”

Pe de altă parte, Ludovic Orban susține cu toată tăria că nu va exista un lockdown după finalizarea alegerilor parlamentare, mai ales că România nu își poate permite acest lucru din punct de vedere economic.

„E adevărat că s-a testat mai puțin pentru ca au fost zile libere și nu au funcționat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia de astăzi în condiții normale, în funcție de solicitări, și vom avea date relevante.

Există semne evidente de reducere”, a declarat Ludovic Orban.

lockdown total dupa alegeri
Ludovic Orban a declarat că România nu va intra în lockdown total după alegerile parlamentare[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, Ludovic Orban spune că în ultimele zile numărul persoanelor vindecate a fost mai mare decât a celor infectate. 

Citeste si: Alexandru Rafila, despre medicația anti-COVID19: "Ne confruntăm cu o problemă foarte serioasă..."

„Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown, România nu-și poate permite așa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic, al perioadei care urmează. Nu se va întâmpla”, a precizat Premierul României.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ludovic Orban, despre un posibil lockdown după alegerile parlamentare: "Nu se pune problema..."

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

COVID-19 Italia: Se va începe vaccinarea la începutul lui 2021

COVID-19 România! În Focșani rata de infectare a scăzut considerabil

Spray nazal împotriva COVID-19?! Ce spun cercetătorii americani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Vremea de miercuri, 8 decembrie 2021, anuntul ANM: lapovita!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri