România intră din nou în carantină? Care sunt deciziile pe care le-au luat oficialii


Propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică de a introduce carantina zonală va fi discutată în cursul zilei de 15 septembrie.


In articol:

Cseke Attila, ministrul inetrimar al Sănătății, a declarat că în cursul zilei de vineri, 15 septembrie, se va analiza propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică în legătură cu implementarea carantinei zonale pentru București și Ilfov timp de două săptămâni, în contextul în care incidența a trecut de 15 la mia de locuitori.

Astfel, în cazul în care decizia reprezentanților INSP va fi aprobată, specialiştii vor fi nevoiți să explice cum ar putea avea loc această carantină obligatorie și pentru persoanele care s-au vaccinat.

Citeste si: Bucureștiul ar putea intra în carantină! Declarațiile lui Florin Cîțu, după ce rata de infectare a trecut de 15 la mie

De asemenea, Cseke Attila menționează că există o mare probabilitate ca accesul în spațiile publice să se facă exclusiv pe baza certificatului verde: „Va fi o discuţie pe partea de specialişti.

Comitetul tehnico-ştiinţific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost şi o solicitare sau recomandare sau o propunere a INSP legat de carantinare zonală, au folosit ei această sintagmă, în Bucureşti şi Ilfov şi aceste lucruri trebuie discutate şi pe partea de specialitate. Mâine se va discuta acest lucru, să vedem ce spun specialiştii”, a declarat Cseke Attila. 

Ministrul Sănătății confirmă faptul că sunt din ce în ce mai multe discuții în legătură cu introducerea certificatului verde în locurile publice.

„Este şi această discuţie legată de certificat. Nu e corect să spui oamenilor care au fost responsabili şi s-au vaccinat că nu poţi să ieşi pe stradă sau în orice loc public. E un semn de corectitudine, până la urmă. În societate trebuie să fim şi corecţi. Dacă unii sunt responsabili, au înţeles şi s-au protejat, atunci şi noi ca societate trebuie să facem acest pas.

Este o discuţie pe care trebuie să o avem în zilele următoare, în mod cert”, a spus Cseke Attila.

Citeste si: Școlile din Ilfov se închid! Incidența în județ a depășit 15 la mie

România intră din nou  în carantină?

România intră din nou în carantină?

[Sursa foto: PixaBay]

Florin Cîțu, despre carantinarea Capitalei

Cu toate acestea, Florin Cîțu a anunțat că nu se va lua în considerare carantinarea Bucureștiului, potrivit declarațiilor din cadrul conferinței de presă de joi. Pe de altă parte, acesta a menționat că au avut loc discuții despre implementarea certificatului verde „la orice activitate economică”. Astfel, persoanele care nu s-au vaccinat sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile nu vor avea acces aproape deloc în unitățile de acest gen.

„Nu în acest moment, nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uită la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului.   La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a declarat premierul interimar Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.


Abonează-te pe

Citește și:

Kitty Cepraga și James Goodwin au divorțat! Ce declarații a făcut actrița

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Charlotte Church a născut cel de-al treilea copil în grădina sa, sub un copac! Ce spune cântăreața despre această experiență

PORTRET - ADINA HALAS HUGEANU: Cine este și ce profesie are concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

NOUTATE: Cine este, cu adevărat, MELLINA (Mădălina Dumitru). Biografia concurentei de la Bravo, ai Stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 4 decembrie 2021 . Cum au arătat ţinutele concurentelor în gala “CUPLURI CELEBRE”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri