România are vaccinul împotriva COVID-19. Anunț capital venit de la Timișoara. „Putem să îl dezvoltăm”


Profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, director al Institului OncoGen din Timișoara a anunțat că echipa de cercetători a reușit să dezvolte vaccinul împotriva COVID-19.


In articol:

România are vaccinul împotriva COVID-19. Anunț capital venit de la Timișoara

România are vaccinul împotriva COVID-19. Sau, popular, Coronavirus. Anunțul venit de la Timișoara poate schimba polii de interes din lume în acest moment.

Pe pagina sa de Facebook, directorul centrului de cercetare OncoGen Timișoara a declarat că a reușit să dezvolte un vaccin împotriva virusului COVID-19, dar că nu se pot produce foarte multe doze în Institutul pe care îl conduce.

Citeste si: Veste uriaşă! Cercetătorii chinezi susţin că au găsit leacul împotriva coronavirusului

vaccinul împotriva covid-19, prof. dr., virgil păunescu, oncogen, timișoara

Vaccinul împotriva COVID-19, la Timișoara. Anunțul făcut de Prof. dr. Virgil Păunescu

Citeste si: Zece asistente medicale şi trei infirmiere au demisionat de la Spitalul CFR din Timişoara, de teama coronavirusului

Ignorat cu desăvârșire de autorități și trecut în linia a doua, chiar dacă importanța momentului este istorică, profesor dr. Virgil Păunescu vine să clarifice lucrurile și să lase de înțeles că e nevoie de sprijin pentru dezvoltarea vaccinului la scară mondială.

„Să clarificăm odată și pentru totdeauna subiectul vaccinului:

La Institutul OncoGen, Timișoara AVEM VACCINUL împotriva virusului Covid-19. Științific, așa este corect să îl numim: vaccin in testare pe celule umane.

Confuzia creată este dată de diferența dintre două concepte: Dezvoltare versus Fabricare. Institutul nostru este unul de cercetare- dezvoltare. Putem DEZVOLTA un vaccin, putem produce circa 1000 de doze din acest vaccin și putem să-l testăm în fazele I și II.

Dar NU suntem fabrică și nu putem fabrica milioane de doze din acest vaccin. Institutul Cantacuzino trebuia să se ocupe de fabricarea vaccinului.

Cei care vă spun altceva fie nu înteleg biotehnologiile, fie doresc să vă inducă in eroare”, a scris prof. dr. Virgil Păunescu, director al Centrului de Cercetare Oncogen din Timişoara, pe pagina sa de Facebook. Anunțul a strâns mii de aprecieri și comentarii. 

 

Citeste si: Ministerul Educaţiei a publicat testele de simulare online pentru Evaluarea Naţională şi pentru BAC! Descarcă de aici


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Informatiile zilei

Parteneri